Gin en Tonic, een sublieme combinatie

Gin en Tonic, een sublieme combinatie

Gin en Tonic, een sublieme combinatie

Gin en Tonic, een sublieme combinatie

Geplaatst op 18-5-2024 door Tom
Première - Premium Gin en Tonic
Wij zijn al vele jaren Gin liefhebbers. Voor het eerst delen we graag onze passie online. We maakten voor onszelf en dus ook voor u een shortlist van 20 heerlijke en unieke Premium Gins.

Vandaag is de première en brengen we dit aanbod online. Combineer met de unieke Tonic uit onze online speciaalzaak.

Waar komt Gin vandaan ?

Gin is een sterke drank die wordt gemaakt door de destillatie van graan en wordt op smaak gebracht met jeneverbessen. Dit geeft gin zijn kenmerkende droge smaak, waardoor hij vaak gemengd wordt, zoals Gin-tonic.

Het woord Gin komt eigenlijk van 'jen'ever. Het werd eerst vooral gebruikt voor medicinale doeleinden voordat het een populaire drank werd. Engelse soldaten namen gin mee naar huis na de oorlogen, wat bijdroeg aan de verspreiding ervan. Tegenwoordig wordt gin wereldwijd genoten in verschillende cocktails.

Waar komt Tonic vandaag ?

Tonic als koolzuurhoudende drank heeft één belangrijk ingrediënt 'kinine', wat zorgt voor de bittere smaak. Naast de aanwezige suikers zijn er smaakvolle varianten op de markt waar kruiden of fruit werden toegevoegd. Wij hebben in ons assortiment de klassieke Tonic maar ook bijzondere varianten zoals Tonica Pompelmo op basis van grapefruit. Fantastisch gecombineerd met Gin maar ook puur alcoholvrij.

Wat doen Gin en Tonic met je lichaam ?

Teveel alcohol is slecht, da's duidelijk. Gin vanuit de oorsprong als medicinale drank heeft een 'diuretisch' effect. Het helpt met het afvoeren van vocht en dus ook afvalstoffen uit het lichaam. De jeneverbessen op hun beurt zijn antioxydanten.
De kinine van tonic werd vroeger ook gebruikt als medicijn, tegen malaria, tegen krampen in de benen, ter bevordering van de spijsvertering en versterken van het immuunsysteem.
En een glas gin bevat de helft caloriën van een glas bier...

Waarom combineren we Gin en Tonic ?

De ideale Gin Tonic voor ons bevat 5 cl gin, 20 cl tonic en natuurlijk ijs. 
Elke Gin heeft z'n eigenheid en smaakpatroon, vaak verkregen via de botanicals. Je hebt verschillende smaakcategoriën, van citrus & fris tot floraal & fleurig, zoet & fruitig en kruidig & krachtig.

We combineren Gin met tonic voor de smaakbalans. Gin heeft een sterke, droge smaak door de jeneverbes en botanicals. Tonic heeft een lichte bitterheid en zoetheid. De combinatie van beide maakt het geheel aangenaam en complex. Het koolzuur op zijn beurt, geeft de combinatie een verfrissende textuur. 
Daarnaast is er uiteraard de geschiedenis en traditie, waar Britse soldaten in India het tonicwater dronken tegen malaria. Om de bittere smaak van kinine te verzachten, voegden ze gin toe. 

Jouw ideale match met Wijndomein.be

Het combineren van gin en tonic is een belevenis. Je kan experimenteren op basis van je eigen smaakpatroon. Combineer de verschillende soorten gin met diverse tonics maar ook garnituren zoals citroen, limoen, komkommer, kruiden en vruchten. Ontdek de voor jou perfecte combinatie.

Neem zeker een kijkje bij de Gins die we selecteerden, je vind ze niet in de supermarkt. Van rose tot citrus en alcoholvrij.

Onze tonic is eveneens uniek. We selecteerden met name Italiaanse tonic, zowel klassiek, kruidig als fruitig. Geniet ervan  !

Tom van Wijndomein.be
Whatsapp 0488701182
gin

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!