Hongarije, wijnland bij uitstek !

Hongarije, wijnland bij uitstek !

Hongarije, wijnland bij uitstek !

Hongarije, wijnland bij uitstek !

Geplaatst op 17-9-2023 door Tom
 
Hongarije is voor u misschien iets minder gekend als wijnland, maar onbekend is zeker niet onbemind.

Hongarije produceert een aantal geweldige wijnen met haar 22 officiële wijngebieden. Van de elegante rode wijnen uit het noorden van het land, Eger, tot wijnen uit de streek van Villany, het meest zuidelijke en warmste wijngebied van Hongarije.
Van de bekende zoete en droge Tokaji Aszu wijnen, tot minder gekende maar zeker te ontdekken gebieden zoals Pannonhalm, Somlo in de buurt van het Balatonmeer, Buda niet ver van Boedapest of Szekszard.
Takler wijnen
Wijndomein Takler uit Szekszard

Takler Wine Estate is een traditioneel familiebedrijf beheerd door Ferenc Takler en zijn twee zonen, Ferenc junior en Andras. In een wijngebied van 85 hectare concentreren ze zich op lokale druiven zoalsde Kekfrankos. Maak o.a. kennis met de op Kekfrankos gebaseerde Szekszardi Bikaver.
Daarnaast omvat het assortiment ook heel wat werelddruiven zoals
 Cabernet franc, Merlot, Syrah en Cabernet sauvignon.

Basisfilosofie van de familie Takler is het produceren van unieke en karakteristieke wijnen met een goede structuur en tegelijkertijd kruidigheid en elegantie die het ultieme karakter van de wijnregio laten zien.

Hieronder een kleine selectie van de 10 Taklerwijnen in ons aanbod.

Takler Bikaver Selection (14,89 euro)

Een krachtige, kruidige wijn met complexe geuren en smaken van rijp rood fruit. Zijn fluwelen tannines zorgen voor een heel complexe wijnervaring die kenmerkend is voor deze druivencombinatie: Cabernet Franc, Cabernet Sauvigon, Kadarka, Kékfrankos en Merlot. Bikaver betekent overigens 'stierenbloed'.

Takler Kékfrankos (8,19 euro)
Deze felrode wijn wordt gekenmerkt door een rijk geur- en smaakpalet met intense aroma’s van bosbes, braambes en zwarte peper. Jong zwart fruit zorgt voor een frisse toets aangevuld door kruidigheid en kracht.
Takler Kékfrankos Reserve (14,79 euro)
Een kruidige kékfrankos met een toets van rijpe kersen die wordt aangevuld met tabak en chocolade. Dit is een wijn met een aangename en complexe structuur en stevige tannines.
Deze bijzondere familieselectie is een exclusief product dat zorgvuldig werd gemaakt en samengesteld door de familie Takler. Met een beperkte productie van slechts 1.5 kg druiven per wijnstok ligt hierbij duidelijk de nadruk op kwaliteit. Na het fermenteren heeft dit pareltje nog eens 16 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.
Hongarije, Bikaver, Furmint, Kékfrankos, Szekszard

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!