Lozarn, het verhaal van kay en Carménère

Lozarn, het verhaal van kay en Carménère

Lozarn, het verhaal van kay en Carménère

Lozarn, het verhaal van kay en Carménère

Geplaatst op 22-3-2024 door Tom
Het verhaal van Kay en Carménère

Het verhaal van Lözarn begint met Kathleen May, geboren in 1898 in Zuid-Afrika. Tijdens haar jeugd reisde ze veel tussen Europa en Zuid-Afrika en vestigde zich later met haar familie in Luzern, Zwitserland, tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Op 21-jarige leeftijd trouwde ze met Sebastian en verhuisde naar Somerset West, waar ze Doornbosch-Farm oprichtten. Hun zoon Ivan Sedgwick Smuts erfde de boerderij en plantte wijngaarden en boomgaarden aan.

De vierde generatie, vertegenwoordigd door Grant Smuts en zijn zonen Juan-Ivan en Sean-Grant, zet vandaag de erfenis voort met wijnmaker Salóme Buys-Vermeulen.

Het wijnhuis Lozärn staat bekend om hun betrokkenheid bij de Carménère-druif en waren in 2017 het eerste wijnhuis in Zuid-Afrika dat een wijn van 100% Carménère op de markt bracht. Hoewel Carménère hun uithangbord is, verbouwt Lözarn ook andere variëteiten zoals Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Het skelet van een eend op hun labels is een eerbetoon aan Kay, die eenden en kippen teelde op de Doornbosch-farm.

In het aanbod van Wijndomein.be hebben we de vier klassiekers van Lozarn opgenomen: Carmenere rood, Carmenere rosé, Chardonnay en het eerbetoon Kay's legacy


4 geweldige nieuwe wijnen kan u ontdekken in ons gamma.
Lozarn Carmenere Ivan - rood
Lozarn Kay's Legacy - rood
Lozarn Carmenere Rosé - rosé
Lozarn Sebastian Chardonnay - wit
Lozärn, Kay, Carmanere, Zuid-Afrika

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!