Heerlijk zomers tafelen met mosselen en wijn

Heerlijk zomers tafelen met mosselen en wijn

Heerlijk zomers tafelen met mosselen en wijn

Heerlijk zomers tafelen met mosselen en wijn

Geplaatst op 13-8-2021 door Tom










 

Niets lekkerder dan op een mooie zonnige dat bij de lunch of het diner een bord zalige mosselen met friet voorgeschoteld te krijgen. Op restaurant of bij u thuis. Een portie mosselen is snel klaar, iedereen kan het maken.


Recept voor traditionele mosselen in 10 minuten

  • 1 kg mosselen per persoon
  • mosselgroentjes, uit de supermarkt, anders haal je die 10 minuten niet :-)
  • peper
  • azijn of citroensap
  • witte wijn

Neem een grote pan of pot en voeg daar de groenten samen en stoof kort op. Voeg daar een grote scheut witte wijn bij. Daarbovenop leg je de mosselen. Kruiden doe je met wat peper. Vervolgens breng je dit geheel aan de kook. Af en toe wat opschudden en na een zevental minuten staan de mosselen helemaal open. Als saus maak je een mengsel van mayonaise met een heel klein scheutje azijn of citroen (om het wat zuurder te maken) en een eetlepel mosterd. Mengen en klaar is kees.Combineer met stokbrood of frietjes en een heerlijke fles wijn. Smakelijk.

Passende wijn bij mosselgerechten

Mosselen zijn op zich een eenvoudig gerecht. Daar horen zeker géén complexe wijnen bij en al zeker geen houtlagering. Bescheiden en eerlijke witte wijnen met een wat hoger zuurgehalte zijn de beste match bij de zilte smaak van mosselen. Een beetje mineraliteit kan ook geen kwaad. Een goede match is er met Verdicchio, Orvieto, Riesling, Sauvignon Blanc of Albarino

We presenteren hieronder graag een aantal voorbeelden. Voor de toelichting over de wijnen, druk je gewoon op de fles of de button eronder.

Genieten maar !

Tom

mosselen, sauvignon blanc, albarino, riesling, verdicchio, orvieto

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!