Wat is dat eigenlijk, een blend ?

Wat is dat eigenlijk, een blend ?

Wat is dat eigenlijk, een blend ?

Wat is dat eigenlijk, een blend ?

Geplaatst op 20-6-2021 door Tom
Wat is nu eigenlijk een 'blend'?

Blended wijnen worden gemaakt met verschillende soorten druiven. De wijnbouwer 'mengt' de druivenrassen om extra complexiteit aan de wijn te geven. Zo veranderen de kenmerken van een wijn. Het vermengen zorgt er voor dat bijzondere smaakkenmerken met elkaar in evenwicht worden gebracht. Heel veel gekende wijnen zoals Super Toscans, Champagne en de Bordeaux wijnen zijn 'blends'.

De tegenpool van blends zijn 'monocepages', wijnen die gemaakt zijn van één druivenras. Bedoeling is hier om de smaakkenmerken van het specifieke druivenras tot z'n recht te laten komen, al dan niet met houtlagering.

We stellen in deze wijnblog graag een blend aan u voor waarin gewerkt wordt met Syrah:
  • Douglas Green Rib Shack Red: blend van Pinotage en Syrah 

Douglas Green Rib Shack Red

Hou je van een volle, gespierde rode wijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres met deze heerlijke rode wijn met rijke, rijpe aroma's van donkere bessen en weelderige rokerige eikenkruiden van de houtrijping. Dit is een gedurfde en expressieve blend die het beste van zowel Pinotage- als Shiraz-variëteiten combineert met stijl en complexiteit tot een gladde en sappige textuurafwerking. Een blend van 60% Pinotage en 40% Syrah uit de Western Cape.

De perfecte rode melange voor vlees, of het nu op een BBQ is voor eenvoudig sociaal nippen rond het vuur of ultiem genieten met een zinderende steak, plakkerige ribben, hamburgers of een gebraden varkentje. Zacht en fruitig om optimaal van te genieten.

Ontdek 'm hier

Blend, Monocépage, Douglas Green

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!