Franse of Argentijnse Malbec ?

Franse of Argentijnse Malbec ?

Franse of Argentijnse Malbec ?

Franse of Argentijnse Malbec ?

Geplaatst op 18-4-2022 door Tom

Susana Balbo Ben Marco Malbec

Malbec is voor de meesten onder ons een gekende Franse druif. Wist u dat deze echter een heel ander resultaat oplevert in Argentinië dan in de Franse Cahors ?

De Cahors wijnen zijn eerder stevig met harde tannines. Ze hebben tijd nodig om de tannines te verzachten. Argentinië en Mendoza, door het klimaat, leveren wijnen met veel zwarte bramen en bessen. Soepel, intens en uitgesproken. 

We laten u graag kennismaken met Susana Balbo uit Argentinië. 100% Malbec deze keer. Vinificatie met 30 dagen schilcontact, battonage en volledige malolactische gisting. 11 maanden opgevoed op second use Franse eiken vaten.

Vista Flores is een buitengewoon Terroir. De zandige leem en rotsachtige bodems van de Uco valley garanderen een goede doorlaatbaarheid én beperken de plantengroei. Dit zorgt voor extra karakter en een perfecte rijping. 


Deze Ben Marco Malbec heeft een boeket van vers zwart fruit, bloemige tonen van viooltjes, met heldere zuren, stevige tannines en een lange afdronk.

Te genieten met rundvlees, worstjes, gekruid of gegrild varkensvlees, middelzware kazen en pastasauzen op basis van vlees.

Geniet ervan !
Malbec, Susana Balbo

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!