Garganega en Chardonnay, een mooie combinatie

Garganega en Chardonnay, een mooie combinatie

Garganega en Chardonnay, een mooie combinatie

Garganega en Chardonnay, een mooie combinatie

Geplaatst op 2-9-2021 door Tom

Garganega komt voor in de provincies Verona en Vicenza. Het is een zeer oude lokale druif uit Veneto. De druif komt voor rond het Middeleeuwse stadje Soave. Nabij het Gardameer wordt Garganega ook gebruikt als basis voor Custoza wijnen. De druif groeit zeer snel en moet dan ook in toom gehouden worden. Wijnbouwers met kennis van zaken maken Soave met als kenmerken: delicaat, hoge zuren, aroma’s van amandel en citroen.

Chardonnay is heel gekend over gans de wereld. Tot de jaren '70 echter werd deze quasi alleen verbouwd in de champagnestreek en Bourgogne.  Vandaag wil elke wijnmaker Chardonnay maken. Het is een sterke druif, van nature niet te zuur. Een allrounder waar je veel kanten mee op kan.

Chardonnay met houtrijping geeft eerder 'vette wijnen'. Zonder houtrijping en in een koeler klimaat krijgen we frisse en slanke wijnen. Waar het wat wamer is, krijg je mooie aroma's van tropisch fruit en vanille.

Chardonnay en Gargenega zijn twee druiven die zeer goed combineren en elkaar perfect aanvullen en zorgen voor een mooie complexiteit.
We stellen graag twee blends voor die beide druiven combineren. De bestseller Oropasso van Cantina Mabis en de Soave Vigneto Colombara van het beroemde Italiaanse wijnhuis Zenato.

Oropasso

Deze heerlijkheid bevat 60% Garganega en 40% Chardonnay.  Strogeel met groene toetsen. Florale noties met toetsen van witte perziken, een hint van citrusvruchten en limoen. Fris, mineralig met goede balans. Het witte fruit leidt een lange afdronk in.

Te genieten met pasta, risoto, vis, zeevruchten of wit vlees.

Garganega, Chardonnay, Oropasso

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!