In het hart van Bolognano

In het hart van Bolognano

In het hart van Bolognano

In het hart van Bolognano

Geplaatst op 21-1-2021 door Tom

In het hart van Bolognano

In het hart van Bolognano ligt een kleine gemeente van 1272 inwoners (provincie Pescara) in de regio Abruzzi die een aantal belangrijke schatten en tradities bewaart. Het  bedrijf Zaccagnini is er opgericht in 1978.
Beginnend als kleinschalig familiebedrijf, is de wijnmakerij snel en gestaag gegroeid met als doel "absolute kwaliteit na te streven. Vandaag produceert Zaccagnini op haar meer dan 300 ha prachtige wijngaarden 3 miljoen flessen kwaliteitswijn.

Uitmuntendheid, passie en toewijding hebben de wijnen van Tralcetto tot de trots van de wijnproductie van Abruzzo gemaakt. Een wijndomein dat over de hele wereld wordt gewaardeerd.

Zaccagnini San Clemente Montepulciano d'Abruzzo DOC Terre di Casauria Riserva

Deze topwijn van 100% montepulciano wordt gemaakt via zachte persing van de druiven, maceratie in eikenhouten vaten met manuele behandeling en fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur. Van zodra de alcoholische gisting is voltooid, wordt deze gerijpt in houten vaten gedurende ten minste 9 maanden. Vervolgens rust de wijn in stalen vaten en tot slot zes maanden in de fles.

Proefnotities: diepe robijnrode kleur, helder en intens merkbaar aroma van zoethout en rode bessen; vol en robuust, met tannines omhuld door de aromatische textuur van de druivensoort Montepulciano.

Serveertemperatuur: 18 °  14,5% Alcohol

Een echte topwijn, geniet ervan en koop 'm hier

 
zaccagnini, montepulciano, bolognano, pescara, abruzzo, italië

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!