Marlborough, Nieuw-Zeeland's trots

Marlborough, Nieuw-Zeeland's trots

Marlborough, Nieuw-Zeeland's trots

Marlborough, Nieuw-Zeeland's trots

Geplaatst op 7-5-2021 door Tom
Marlborough Mount Riley is een familiebedrijf met een onafhankelijke geest en de toewijding om wijnen te maken van uitzonderlijke waarde.

Het koele klimaat en het lange groeiseizoen van Marlborough zorgen ervoor dat de wijnen levendige en pure fruitsmaken hebben, terwijl de diversiteit van de locatie de wijnmakers in staat stelt om wijnen te maken die echt representatief zijn voor de regio ongeacht het oogstjaar.

Voor de oprichter John staat familie en wijn centraal. Hij is de vijfde generatie in Marlborough en dochter Amy is als 6de generatie samen met haar man ook al betrokken in de wijnbouw.


100% Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland - Marlborough Mount Riley Pinot Noir

In het laatste oogstjaar waren de weersomstandigheden anders dan anders. Het was droog en warm in het eerste kwartaal, wat resulteert in een intense en geconcentreerde wijn. Een complexe en tevens complete wijn met een levendig, puur fruitkarakter en een diepe smaak. De druiven werden koud geweekt, gefermenteerd in kleine percelen en negen maanden gerijpt in Franse eikenhouten barriques.

Deze Pinot Noir is dieprood met granaat- en robijnrode tinten. Een boeket van rijpe kersen- en pruimkarakters wordt ondersteund door hints van hartige kruiden en gedroogd kruid. De smaak is benaderbaar met zachte tannines en intense fruitsmaak. Zijdezachte textuur en lange afdronk. 

Geweldig als aperitief of bij hartige gerechten op basis van tomaten of champignons, zalm, rood vlees of pasta. Een mooie ontdekking.

Mount Riley Pinot Noir
Marlborough, Nieuw-Zeeland, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Mount Riley

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!