Penley

 

Om te rennen, ontdekken en spelen. Om tot leven te worden gebracht.
Wij zijn de wijnen met zorgeloze zielen;
de wijnen voor nu en de wijnen voor later.
Wij zijn de levendigheid van de terra rossa,
we vieren de vrucht en eren de wijnstok.

Wijnmaken


Passie. Spontaniteit. Ziel. Zomaar een paar woorden die in ons opkomen als we ons klaarmaken om onze wijnmaker, Kate Goodman, voor te stellen

Kate is een van de beste hedendaagse wijnmakers van Australië. Wijnhuizen zoals Wirra Wirra (Mclaren Vale), Tim Kanppstein (Clare Valley), Seppelt (Great Western), Punt Road (Yarra Valley) hebben allemaal geprofiteerd van Kate's genialiteit. Er is geen ontkenning van talent en absolute harmonie als het gaat om Kate en de wijnmakerij waarvan we elk jaar getuige zijn geweest sinds ze in 2016 begon.

Haar investering in ons heeft onze evolutie naar het creëren van enkele spectaculaire hedendaagse variëteiten gevoed. En met de toevoeging van wijnmaker Lauren Hansen is het alsof we een machtige frisse Coonawarra-lucht hebben ingeademd en zijn we volledig geïnspireerd.

"Het gaat niet om bang zijn om te falen, dat is de enige manier waarop je daadwerkelijk betere wijn gaat maken door nieuwe technieken uit te proberen of te werken met een variëteit die je vreemd is. Als het niet helemaal werkt, kun je het afstemmen de volgende keer.

Wat het merk betreft, de idealen die we hebben om echt eigentijds en vooruitstrevend te worden... Ik denk dat we op de goede weg zijn. Met ons Mythology-assortiment (thuisbasis van Phoenix) wil ik dat de wijnen zowel eigentijds als herkenbaar zijn als Penley. Het zit altijd in je achterhoofd bij het maken van wijn: waar zal deze druif voorbestemd zijn om te verschijnen?

We moeten altijd onthouden dat de wijnen die we maken afhankelijk zijn van de omgeving waarin ze zijn verbouwd, en dat we deze plekken echt moeten koesteren. Onthoud altijd dat wijn een levende en ademende drank is. Het is geen frisdrank die in een fabriek wordt geproduceerd. Dit zijn echt unieke en bijzondere drankjes."

Geschiedenis


Onze wijngeschiedenis gaat terug tot 1844, maar begon echt met een rode sportwagen in 1945. Het

was een botsing van hart en geest, een botsing waar al 100 jaar aan werd gewerkt – verfijnd en gedistilleerd door twee baanbrekende wijnfamilies. .

Toen Reginald Lester Tolley in zijn rode sportwagen naar een functie reed, was Judith Anne Penfold Hyland behoorlijk onder de indruk van de auto en eerder in de ban van de man achter het stuur. De vonken vlogen eraf, de romantiek bloeide op en Penley werd in 1947 bedacht (als bedrijfsnaam) nadat Reginald en Judith trouwden.

Het duurde echter tot 1988 voordat de naam Penley tot leven kwam en eindelijk vruchten afwierp, om zo te zeggen. Dat is het moment waarop wij (de kinderen van Reginald en Judith) besloten om onze eigen wijnen te creëren – ons label op traditie te plakken.

We kochten een stuk grond in Coonawarra, plantten cabernetdruiven en noemden het Penley Estate. In 1989 won onze Phoenix Cabernet een gouden medaille op de Adelaide Wine Show. Zoals u zich kunt voorstellen, waren we behoorlijk tevreden met deze prestatie.

In 1995 bouwden we een wijnmakerij op Penley Estate – vol met alle toeters en bellen, maak indruk op mij met je rode sportwagenwijnmakerij. Onze reputatie was inmiddels gegroeid en het was logisch om alles ter plaatse te hebben. We plantten meer wijngaarden aan, voegden wat Shiraz toe aan de Cabernet en breidden ons wijnassortiment uit, waardoor klassieke Coonawarra-rode wijnen ontstonden die vol van smaak waren en die we konden bewaren en waarvan we konden genieten.

Naarmate de jaren verstreken, werden de rode kleuren van Coonawarra een beetje passe, niet de smaak van de maand, meer een oude Roller dan een rode sportwagen. Toch hebben we nog steeds verdomd goede wijnen gemaakt!

In 2015 ging Kym (onze broer, wijnmaker en levensgenieter) met pensioen. Het liet ons, zusters, over aan onze toekomst. We hadden Penley Estate kunnen verkopen, maar dat ging gewoon tegen de stroom in – het zou respectloos zijn geweest tegenover de geweldige Penfold-vrouwen die ons waren voorgegaan.

Onze betovergrootmoeder, Mary Penfold, was de drijvende kracht achter de oprichting van Magill Estate in 1844 en wordt nu beschouwd als een van de meest vooraanstaande baanbrekende vrouwen in Zuid-Australië.

Dan was er Gladys Lethbridge, die in 1921 met Frank Penfold Hyland trouwde. Ze was een flamboyante vrouw, de achterkleindochter van gouverneur King en een enthousiaste verzamelaar van antiek. Toch bewees Gladys Penfold Hyland dat ze het met de besten kon combineren. Na de dood van Frank hield zij toezicht op de leiding van Penfolds (met de hulp van Franks no-nonsense secretaris, mevrouw Longhurst) en was zij voorzitter van de raad van bestuur van 1948-61. Ze bleef directeur tot 1964 – geen sinecure als je bedenkt dat de zakenwereld destijds grotendeels door mannen werd gerund.

Onze moeder was ook een zeer opmerkelijke vrouw en werd beschouwd als een van de best geklede vrouwen van Zuid-Australië (dit was trouwens in de jaren vijftig). Ze vulde de sociale pagina's en zag er overal waar ze kwam onberispelijk uit. Judith was het toonbeeld van elegantie en stijl, en bereikte net zoveel (zo niet meer) voor de naam Tolley als onze vader.

Dus in plaats van te verkopen, hebben we besloten de wijn nieuw leven in te blazen, nieuw leven in te blazen en op te frissen – hem trouw te maken aan zichzelf, waarover geroddeld wordt en bij elke gelegenheid sociaal gevierd te worden… zodat iedereen ervan kan genieten.

Onze geschiedenis is een rijke mix van inspanning, passie en visie, met een vleugje schandaal en waanzin er voor de goede orde in. Wij zouden er een boek over kunnen schrijven. In plaats daarvan laten we je achter met de woorden van onze glamoureuze moeder; woorden waarvan we hopen dat je ze zult proeven in elke fles van onze hedendaagse Coonawarra-wijn… “Word volwassen en wees fascinerend.”


Ang en Bec Tolley

Wijnbouw


Hans is een natuurtalent in de Wijngaard!

Hij is een wijnbouwer en een geoloog die er altijd op gebrand is de interactie tussen de wijnstok en zijn eigen lokale geologie te begrijpen. Een bezoek aan de Portugese Dourovallei hielp hem beseffen dat zijn twee kennisgebieden perfect bij elkaar pasten en sindsdien is Hans druk bezig geweest zijn geologische karteringsvaardigheden toe te passen op het in kaart brengen van wijngaarden.

Onze wijnbereidingsreis met kleine pakketten begint in de wijngaard door Hans' diepgaande kennis van de Penley Estate-wijngaarden. “Mijn doel is altijd om in elke vintage de kleine pakjes fruit te identificeren waarmee Kate en Lauren het seizoen in je glas kunnen brengen, waarbij de kleinste aanpassingen in de wijngaard zorgen voor iets beters op de fles!”

Wijngaarden maken deel uit van zijn vroegste herinneringen: “Ik had een geweldige mentor in mijn vader, Max Loder, zelf een wijnbouwer met een zeer hoog aanzien. Ik herinner me vaak de gesprekken aan tafel met mijn vader, waarin ik de nadruk legde op het begrijpen van de seizoensverschillen. Ik denk na over die gesprekken als een betere manier om de uitdagingen en verschillen van elke vintage te begrijpen. De wijngaard zichzelf laten vormen, met mij erbij om het zo goed mogelijk te begrijpen”

“Mijn inspiratie komt uit mijn kennis, ervaring en het potentieel dat ik zie in de wijngaarden van Penley. Van gesprekken aan tafel tot een bezoek aan de geboorteplaats van de wijn in de Republiek Georgië, ik put uit mijn ervaring om u een klein stukje Coonawarra te brengen.”

Onze wijngaarden staan ​​in goede Hans. (woordspeling bedoeld)

Penley Estate Amphora Chardonnay

Penley Estate Amphora Chardonnay

18,99

Mooie aanbieding Neus:  citroenbloem, bickfords limoen, perenester en groene slangenconfectie......

Penley Estate Blewit Springs Shiraz

Penley Estate Blewit Springs Shiraz

14,75

Mooie aanbieding Neus:  Braam, sarsparilla, braambes. Smaak:  Sappig, vlezig en levendig.....

Penley Estate Clarendon Cabernet Sauvignon

Penley Estate Clarendon Cabernet Sauvignon

14,75

Mooie aanbieding Neus:  zwarte bes, laurier, viooltje en venkel. Smaak:  Fris en levendi.....

Penley Estate McLaren Vale Flat Grenache

Penley Estate McLaren Vale Flat Grenache

31,99

Mooie aanbieding Verscheidenheid. Grenache  Wijnmaken. Van de Craven Vineyard in Mc.....

Penley Estate Phoenix Cabernet Sauvignon

Penley Estate Phoenix Cabernet Sauvignon

12,99

Mooie aanbieding Neus:    Een complex boeket vol zwart fruit en variëteitskruid.....

Penley Estate Primerose Rosé

Penley Estate Primerose Rosé

14,44

Mooie aanbieding Variatie:  Rosé Proefnotitie:  Een droge roos gemaakt van Cabern.....

Penley Estate Project E Cabernet Sauvignon

Penley Estate Project E Cabernet Sauvignon

14,75

Mooie aanbieding PROEFNOTITIES –  Zeer geurig: er zijn moerbeien, lila en zwarte bessen......

Penley Estate Son of Titan Shiraz

Penley Estate Son of Titan Shiraz

12,99

Mooie aanbieding Variëteit:  Shiraz Aroma's van framboos, zoethout, pruim en kruiden.....