Tyrrell's


Tyrrell's maakt net zo goed deel uit van het weefsel van de Hunter Valley als de Semillon- en Shiraz-wijnstokken die we koesteren sinds onze oprichter, de Engelse immigrant Edward Tyrrell, ze voor het eerst plantte in het midden van de 19e eeuw.

Omdat we al meer dan 160 jaar wijnbouw en wijnmaken in de Hunter Valley hebben geleefd en geademd, hebben we een ongeëvenaarde kennis vergaard over wat de Hunter tot een van de grootste wijnbouwgebieden van Australië en zelfs ter wereld maakt.

Gedurende die ruim 160 jaar is Tyrrell's een constante geweest in zowel de Hunter Valley als de Australische wijnindustrie. We hebben geholpen bij het pionieren van wat nu twee van de favoriete wijnvariëteiten van Australië zijn – Chardonnay en Pinot Noir – en hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vestigen van Hunter Valley Semillon als een van 's werelds iconische wijnstijlen. Onze Vat 1 Semillon is de meest bekroonde witte wijn van Australië, met bijna 5.500 medailles en meer dan 330 trofeeën.

Onze lange geschiedenis in de Hunter Valley heeft ons in staat gesteld de beste wijngaarden van de regio te identificeren, waarvan er 11 meer dan een eeuw oud zijn; om de beste blokken binnen die wijngaarden vast te stellen; en om wijnen te maken uit die blokken die duidelijk hun oorsprong weerspiegelen. De familie Tyrrell bezit acht van de elf oudste wijngaarden in NSW en gebruikt fruit van deze oude wijnstokken om de wijnen te maken die deel uitmaken van onze Tyrrell's Sacred Sites. Een van die wijnen is onze Old Patch Shiraz, die voor vier releases op rij – 2014, 2017, 2018 en 2019 – een perfecte score van 100 punten heeft gekregen van de invloedrijke Amerikaanse wijnjournalist James Suckling.  (Opmerking: de oude patch is niet gemaakt in 2015 of 2016.)

Hoewel de Tyrrells zich allemaal bewust zijn van en een diep respect hebben voor de fundamenten die hun voorouders hebben gelegd, kijken ze ook altijd naar de toekomst. “Het is een vernederende ervaring om elke dag op stap te kunnen gaan en te kunnen werken met wijngaarden die zijn geplant door mijn grootvader, mijn overgrootvader en mijn betovergrootvader”, zegt wijnmaker Chris Tyrrell van de vijfde generatie. “En hoewel de Hunter Valley het eerste druiventeeltgebied van Australië was, is het nog steeds een vooruitstrevend wijngebied. Niemand rust hier op zijn lauweren, en bij Tyrrell's maken wij daar een groot deel van uit, waarbij we voortdurend op zoek zijn naar innovatie en voorop blijven lopen.” Zoals Chris en zijn vader, Bruce, zeggen: het gaat erom dat je een half oog op het verleden en anderhalve blik op de toekomst houdt.

Tyrrell's was een van de oprichters van Australia's First Families of Wine, een organisatie die helpt het bewustzijn van premium Australische wijnen en hun erfgoed te vergroten. Nu er een vijfde generatie bij het bedrijf betrokken is, zal Tyrrell's een familiebedrijf blijven, waarbij elke generatie erop gericht is het bedrijf in een betere staat over te dragen aan de volgende dan zij het hebben ontvangen, terwijl ze zich tegelijkertijd laten leiden door het motto van Edward Tyrrell: “Niets is geweldig, tenzij het goed is.”

Tyrrell's Hunter Valley Semillon

Tyrrell's Hunter Valley Semillon

15,98

Mooie aanbieding   De neus is levendig met een overvloed aan citrusvruchten en florale element.....

Tyrrell's Old Winery Cabernet Sauvignon

Tyrrell's Old Winery Cabernet Sauvignon

9,97

Mooie aanbieding   Deze Cabernet Sauvignon heeft aroma’s van zwarte kersen, wilde bessen.....

Tyrrell's Old Winery Chardonnay

Tyrrell's Old Winery Chardonnay

9,97

Mooie aanbieding Glasvullende aroma’s van steenfruit en subtiele vanille toetsen en eikenhout.....

Tyrrell's Old Winery Pinot Noir

Tyrrell's Old Winery Pinot Noir

9,97

Mooie aanbieding Veel aroma’s van kersen en aardbeien met een ondertoon van bosgrond. Zachte,.....

Tyrrell's Old Winery Semillon Sauvignon Blanc

Tyrrell's Old Winery Semillon Sauvignon Blanc

9,97

Mooie aanbieding   Heldere lichtgroene kleur met limoengroene reflecties. De Citrusaroma&rsquo.....

Tyrrell's Old Winery Shiraz

Tyrrell's Old Winery Shiraz

9,97

Mooie aanbieding   Dieprood van kleur met een paarse rand. Een soepele en zacht, licht kruidig.....

Tyrrell's Old Winery Verdelho Hunter Valley

Tyrrell's Old Winery Verdelho Hunter Valley

9,97

Mooie aanbieding   Fris en levendig met een intense zoete tropische neus in combinatie met kru.....

Tyrrell's Rufus Stone Heathcote Syrah

Tyrrell's Rufus Stone Heathcote Syrah

15,87

Mooie aanbieding   Een volle Shiraz met intense aroma’s van zwarte pruimen, witte peper .....

Tyrrell's Vat 1 Hunter Semillon

Tyrrell's Vat 1 Hunter Semillon

41,98

Tyrrell's Vat 1 Hunter Semillon is een verfijnde Australische witte wijn gemaakt van de Semillon.....

Tyrrell's Vat 9 Hunter Syrah

Tyrrell's Vat 9 Hunter Syrah

41,98

Mooie aanbieding   Heldere en schitterende paarse kleur. Intense neus met kruiden, donker frui.....