Warwick White Lady Chardonnay

22,65

Excl. BTW: €18,72

Prijs in spaarpunten: 70

Excl. BTW:
€18,72
Prijs in spaarpunten:
70
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Warwick
Bestellen
Omschrijving
Witte wijn met 100% Chardonnay uit Zuid-Afrika

Heldere en uitbundige smaken van sinaasappelbloesem en ananas zijn prominent aanwezig met meer delicate aroma's van gedroogde abrikoos, geroosterde brioche en vanillestokje in het midden van de mond. Een verfrissende pittige zuurgraad is prominent aanwezig vanaf het begin tot aan de lange afdronk.

Specifiek geselecteerde locaties in Stellenbosch, 2 op de Helderberg die meer frisheid en zuurgraad aan de wijn toevoegen en één uit Warwick op een warmere op het westen gerichte helling op de Simonsberg, die textuurelementen aan de wijn toevoegt.

Alle drie de wijngaarden worden apart geplukt op verschillende rijpheidsniveaus om complexiteit toe te voegen. Hele tros geperst en sap op natuurlijke wijze geklaard voordat het wordt overgebracht naar 228L Bourgondische Franse eiken vaten voor fermentatie, allemaal natuurlijke gist. De vaten worden negen maanden lang één keer per maand gerold voordat een streng selectieproces plaatsvindt. De wijn wordt licht gefilterd voordat ze wordt gebotteld.

Te genieten bij gegrilde varkenshaas geglazuurd in abrikozenmarmelade geserveerd met romige cannellinibonen en een kruidensalade. Geglazuurde butternut Gnocchi met salieroomsaus en geroosterde zaden.

Alc:14.3%