Warwick


Warwick Estate is een high-end Zuid-Afrikaanse wijnmakerij in de regio Stellenbosch in Zuid-Afrika. Het landgoed heeft een rijke landbouwgeschiedenis die teruggaat tot 1771.

Toen Warwick een fruitkwekerij werd, kwam hij pas in de voorhoede van de Zuid-Afrikaanse wijnscene toen Stan en Norma Ratcliffe het landgoed in 1964 kochten en het land begonnen te ontwikkelen met een uitgebreide focus op de klassieke Bordeaux-variëteiten: Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.
Door vastberadenheid en toewijding werd Norma Ratcliffe een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van de Kaap - en een van de meest illustere wijnpersoonlijkheden, wiens nalatenschap wordt vereeuwigd in het Warwick "First Lady" -gamma.
De eerste wijn onder het Warwick-label werd uitgebracht in 1984 en heette toen "La Femme Bleu" - "Blue Lady" zoals het tegenwoordig bekend staat. Twee jaar later, in 1986, werd de Warwick Trilogy - een blend in Bordeaux-stijl met drie rassen - uitgebracht en sindsdien erkend als een echt iconische wijn, met meerdere jaargangen die enkele van de beste wijnlijsten ter wereld sieren. Door de jaren heen hebben de wijnen van Warwick vele prijzen gewonnen, waardoor het merk een Zuid-Afrikaans icoon is geworden.

De legende van de Warwick Wedding Cup draait om de mooie prinses Kunigunde. Ze was de geliefde dochter van de koning en koningin van het oude Neurenberg, wiens hand was beloofd met een prins uit een ver koninkrijk.

Prinses Kunigunde werd verliefd op een jonge, knappe en ambitieuze zilversmid. Hoewel Kunigunde's vader hun liefde niet goedkeurde, was het duidelijk dat ze alleen wilde dat de Zilversmid haar echtgenoot was.
De koning werd zo woedend dat hij de jonge zilversmid in de diepste donkerste kerker liet werpen. Zelfs de bittere tranen van zijn dochter zouden haar vader niet van gedachten doen veranderen.
Tot ontzetting van haar vader maakte het opsluiten van de jongeman geen einde aan de liefde van zijn dochter voor de zilversmid. In plaats daarvan kon hij alleen maar toekijken hoe zijn dochter bleker en bleker werd als gevolg van de scheiding van haar ware liefde. De koning en de koningin deden met tegenzin het volgende voorstel: hij zei tegen zijn dochter: "Als je zilversmid een kelk kan maken waaruit twee mensen tegelijk kunnen drinken zonder een druppel te morsen, zal ik hem bevrijden en jij zult zijn bruid worden" .
Hij was er natuurlijk zeker van dat niemand zo'n taak kon uitvoeren.
Geïnspireerd door liefde en met bekwame handen creëerde de jonge zilversmid een meesterwerk. Hij vormde een meisje met een glimlach die zo mooi was als die van zijn eigen ware liefde. Haar rok was uitgehold om als kopje te dienen. Haar opgeheven armen hielden een kelk vast die draaibaar was zodat hij gevuld kon worden en vervolgens naar een andere kon worden gedraaid.
De uitdaging was volbracht. De zilversmid en de prinses sloegen de handen ineen in het huwelijk en met de bruidsbeker zette ze een romantische en gedenkwaardige traditie voort die net zo charmant is als vandaag 
Warwick Blue Lady Cabernet Sauvignon

Warwick Blue Lady Cabernet Sauvignon

22,65

Rode wijn met Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika Gedurfde aroma's van donker fruit van Inky cas.....

Warwick Cabernet Franc

Warwick Cabernet Franc

23,70

Rode wijn met Cabernet Franc uit Zuid-Afrika Warwick was een van de eerste Estates die Cabernet Fra.....

Warwick First Lady Cabernet Sauvignon

Warwick First Lady Cabernet Sauvignon

9,30

100% Cabernet Sauvignon  Het assortiment First Lady-wijnen is een eerbetoon aan Norma Ratclife.....

Warwick First Lady Chardonnay

Warwick First Lady Chardonnay

9,30

100% Chardonnay Het assortiment First Lady-wijnen is een eerbetoon aan Norma Ratclife. De opri.....

Warwick First Lady Sauvignon Blanc

Warwick First Lady Sauvignon Blanc

9,30

 Het assortiment First Lady-wijnen is een eerbetoon aan Norma Ratclife. De oprichter en ee.....

Warwick Trilogy

Warwick Trilogy

25,75

Rode wijn met Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc uit Zuid-Afrika 51% Cabernet Franc - 34% C.....

Warwick Trilogy Magnum

Warwick Trilogy Magnum

46,70

Magnumfles ! Rode wijn met Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc uit Zuid-Afrika 51% Cabernet.....

Warwick White Lady Chardonnay

Warwick White Lady Chardonnay

23,95

Witte wijn met 100% Chardonnay uit Zuid-Afrika Heldere en uitbundige smaken van sinaasappelbloesem .....