Vylyan


In tegenstelling tot het overheersende model in de wijnregio, hebben we het centrum van het landgoed recht in het hart van onze wijngaarden gebouwd op de Fekete-hegy (Zwarte Berg) in Kisharsány. Deze stap op zich weerspiegelt onze nauwe relatie met de hele wijnbouwregio en onze eigen wijngaarden.

Vanaf het allereerste begin was ons doel om de best mogelijke wijn te maken die de kenmerken van de Villány-regio draagt. We hebben historische kennis en ervaring toegepast en aangepast aan de uitdagingen van hedendaagse wijnbereiding. Deze filosofie komt ook tot uiting in ons gebruik van milieuvriendelijke oplossingen in de wijngaarden. Onze 100 hectare grote plantages, opgericht tussen 1992 en 2004, liggen op het zuiden of zuidoosten met een dichtheid van 7.000 wijnstokken per hectare. Hun opbrengst is gematigd: een gemiddelde belasting van 40 hl/ha.

We vormen onze wijnbereiding vanaf de oogst door rekening te houden met de kenmerken van de druiven en het jaar, zonder enig vast "recept". We voeden de druiven op alsof het kinderen zijn en helpen hen zichzelf te vervullen. Binnenkomende druiven bij de oogst zullen meerdere sorteersommen ondergaan. Het rijpen vindt plaats in 225 liter vaten van Frans en Hongaars eikenhout, evenals 15 mooie opslagvaten. Afhankelijk van het type en de oogst, spenderen rode wijnen 12-18 maanden in het vat en verlaten de kelder na het rijpen in flessen gedurende minstens 3-4 maanden.