De Chardonnay-variëteit is een van de meest bekende variëteiten met witte bessen en geeft de voorkeur aan warme en zonovergoten blootstellingen. De uitstekende omstandigheden van de wijngaarden in het Merol-gebied produceren een Chardonnay die opvalt door zijn aangename volheid, zijdezachtheid en een harmonieuze verhouding tussen zuurgraad en zachtheid.
BIJ HET ZIEN
strogeel met groenachtige reflecties
NAAR DE NEUS
fruitige aroma's van meloen en rijpe appel
IN DE MOND
fluweelachtig, boterachtig, zacht
SAMENSTELLING
Chardonnay
WIJNGAARDEN
Locatie: heuvelachtige wijngaarden in het Merol-gebied in de directe omgeving van de wijnmakerij (420-470m)
Blootstelling: Zuid / Oost, Zuid / West
Bodem: kalkhoudend grind Trainingssysteem
: Guyot
LEEFTIJD VAN DE WIJNGAARD
10 tot 30 jaar
OOGST
midden september; handmatige oogst en selectie van de druiven.
Het grootste deel (75%) wordt gefermenteerd in stalen vaten, de rest (25%) in houten vaten met daaropvolgende malolactische gisting. In februari worden de twee wijnen met elkaar gemengd.
ANALYTISCHE GEGEVENS
Alcoholgehalte: 13,5%
SERVICETIPS
8-10 °
VEROUDERINGSPOTENTIEEL
4 tot 5 jaar
KOPPELADVIES
Een waar genot als aperitief of gewoon tussen de gangen; gaat graag samen met gerechten op basis van zoetwatervis, zoals tartaar van gerookte forel, maar ook op basis van asperges.