Meerlust


Het telen van fijne wijnen op het Meerlust-landgoed maakt al acht generaties lang deel uit van de familietraditie van Myburgh, beginnend in 1756. Lang erkend voor het produceren van wijnen van wereldklasse, is het Meerlust-landgoed buitengewoon rijk aan charme en geschiedenis.

Een rondleiding door het landgoed, dat vijftien kilometer ten zuiden van Stellenbosch ligt, onthult het gracieuze landhuis, de klassieke wijnkelder, de rozentuinen, de familiebegraafplaats, de duiventil en het vogelreservaat.

De eerste eigenaar van het pand, een Duitse immigrant genaamd Henning Huising, erkende de schoonheid en het potentieel van de boerderij en vestigde zich hier in 1693. Hij noemde zijn nieuw gevonden huis "Meerlust", wat "plezier van de zee" betekent, zoals het landhuis huis ligt op een granieten rots op slechts 5 km van False Bay, en in de warme zomermaanden worden de wijngaarden verfrist door zeebriesjes en avondnevels die vanaf de kust naar binnen komen.

Bezoekers van het landgoed - een nationaal monument - hebben eeuwenlang verwacht de koele, witte façade van het landhuis te zien terwijl ze door de poorten en langs de met palmen en eiken omzoomde oprijlaan liepen. Er is niet veel veranderd. Tegenwoordig wordt dat gevoel versterkt door de kennis dat hier de druiven groeien van de gewaardeerde Meerlust-wijnen.

Contemporary Meerlust is een opwindende fusie van het verfrissend moderne en het onvermoeibare klassieke.

 
Meerlust Chardonnay

Meerlust Chardonnay

22,75

Witte wijn met 100% Chardonnay uit Zuid-Afrika   Zeer helder, gepolijst platina met groene, lev.....

Meerlust Red

Meerlust Red

13,95

Proefnotities Weersinvloeden en de hoge kwaliteitseisen van Meerlust bepalen dat niet elke vintage.....

Meerlust Rubicon

Meerlust Rubicon

29,75

Rode wijn met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot uit Zuid-Afrika   De.....