Fairview


De jonge Charles Back I, een immigrant uit Litouwen, landde in 1902 op de kusten van Zuid-Afrika. Met een sterke arbeidsethos en passie voor wijn bouwde hij al snel een bloeiende wijnexportonderneming op. 

Na zijn dood in 1955 schonk hij een wijnboerderij aan elk van zijn twee zonen, bij wie hij ook een geest van inspanning had bijgebracht. Eén zoon, Cyril Back, ontving Fairview, waar hij woonde met zijn vrouw Beryl. Samen hebben ze in 1974 voor het eerst met succes hun eigen wijn gebotteld en begonnen ze de eerste openbare wijnveiling van de Kaap als een middel om de jonge Fairview-wijnen op de markt te brengen. 

Hun zoon, Charles Back II, begon in 1978 te boeren bij Cyril, na voltooiing van zijn oenologische opleiding in Elsenburg. In 1995 nam Charles Back II de volledige verantwoordelijkheid voor de boerderij over na het overlijden van zijn vader. 

Vanaf het begin wilde Charles de dingen anders doen, zoals mediterrane druiven Viognier, Tempranillo, Sangiovese en Petite Sirah introduceren in de Kaap. 

In 2014, toen Charles de International Wine Challenge Lifetime Achievement ontving, zie hij in zijn kenmerkende nederigheid: "Maar ik ben nog maar net begonnen te bereiken wat ik wil bereiken!"

 
Fairview Goats do Roam Red (TIJDELIJK UIT STOCK)

Fairview Goats do Roam Red (TIJDELIJK UIT STOCK)

8,25

Rode blend met Cinsault, Durif, Grenache, Malbec, Mourvedre, Syrah, Tannat, Tempranillo en Viognier .....

Fairview Goats do Roam White (tijdelijk uitverkocht)

Fairview Goats do Roam White (tijdelijk uitverkocht)

8,25

Witte wijn met Viognier,Roussanne,Grenache Blanc uit Zuid-Afrika De legende vertelt dat sommige dwa.....

Fairview The Goatfather

Fairview The Goatfather

11,45

Rode wijn met 19% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 46% Sangiovese, 3% Durif en 1% Syrah uit Zuid-Afri.....