Encierra


Wijndomein Encierra uit Chili. Heerlijke wijnen in het assortiment van Wijndomein.be

Er zijn veel elementen die nodig zijn om een ​​wijn van hoge kwaliteit te maken, maar een van de belangrijkste factoren zijn ongetwijfeld de mensen erachter.

ENCIERRA  behoort tot de familie Eyzaguirre Echenique, voormalige wijnboeren van de Colchagua-vallei.
María Ignacia Echenique, María Ignacia Eyzaguirre E en Juan Carlos Eyzaguirre E, willen ENCIERRA- wijnen positioneren  als een van de grote wijnen van Chili, en een ander oenologisch project met beperkte productie tot leven brengen.

Om dit te doen, heeft hij het uitvoerend directoraat van het bedrijf toevertrouwd aan María Ignacia Eyzaguirre
Agrónomo -enoloog van de Pontificia Universidad Católica de Chile.

ENCIERRA  heeft het oenologisch advies van Didier Debono, agronoom - oenoloog van de Universiteit van Bordeaux.
 
Een traditie in wijnproductie die teruggaat tot de 18e eeuw ligt achter ENCIERRA- wijnen . De familie Eyzaguirre-Echenique was een van de pioniers van het wijnmaken in Chili. De erfenis van wijnmaken voor deze familie begon in 1765 toen Miguel Echenique Tagle en zijn zoon Gabriel de eerste variëteiten plantten die vanuit Frankrijk naar de regio Colchagua werden gebracht.

In 1947 zette Fernando Echenique Zegers, oprichter van Viña Cañetenes de Puquillay, een nieuwe stap in de familietraditie van de wijnbouw. Fernando investeerde in de allernieuwste technologie en bouwde een wijnmakerij om de most van de nieuwe plantages te vinificeren, te produceren en op te slaan.

In 1970 nam de familie Eyzaguirre Echenique de boerderij van Fernando over en noemde het Viña Los Vascos. Jorge Eyzaguirre Correa en zijn vrouw María Ignacia Echenique, de nieuwe eigenaren van de wijngaard, geloofden dat de toekomst van de Chileense wijnindustrie binnen de export zou liggen en een agressieve commerciële inspanning op internationaal niveau zou initiëren. Jorge en María begonnen een agressieve commerciële activiteit op internationaal niveau en namen actief deel aan internationale markten en proeftentoonstellingen.

In 1988 richtte de familie Eyzaguirre Echenique een joint venture op met het gerenommeerde Franse wijnbedrijf Les Domaines Barons de Rothschild (Lafitte).
 
In 1996 verkocht de familie haar belang in Viña Los Vascos, maar behield de eigendommen op het hoofdgebouw en een deel van het landgoed, waarbij de bevoorrechte hectaren werden behouden die voornamelijk beplant waren met Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Syrah en wat Petit Verdot. Als gevolg hiervan ontstond een nieuw wijnproject onder de naam ENCIERRA .

De familie Eyzaguirre-Echenique en hun team van experts geloven dat de sleutel tot het produceren van kwaliteitswijn in de bodem ligt. Om deze reden zetten ze zich in om hun land te koesteren met geavanceerde technologie en rassen na te streven die het maximale potentieel hebben. In 2000 kwam de visie van de familie voor ENCIERRA uit toen ze hun eerste oogst van ENCIERRA  Vineyard Reserve lanceerden .

Na veertien jaar oprichting en na het selecteren van de beste druiven uit de beste kazernes,  besluiten de eigenaren van ENCIERRA om hulde te brengen aan de oprichter en een wijn ter ere van hem te ontwikkelen, genaamd POREL .
Encierra Estate

Encierra Estate

20,75

Encierra Estate (vraag eventueel naar het laatste jaartal via tom@wijndomein.be 100% Cabernet Sauvi.....

Raices de Encierra

Raices de Encierra

31,25

Herkomst : Viña San Diego de Puquillay, Peralillo-Colchagua. Soorten: 50% Cabernet Sauvignon.....