Diemersdal Sauvignon Blanc

10,19

Excl. BTW: €8,42

Prijs in spaarpunten: 50

Excl. BTW:
€8,42
Prijs in spaarpunten:
50
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Diemersdal
Bestellen
Omschrijving

Een wijn die de ware diversiteit van het Kaapstadse terroir laat zien in één naadloze blend. Deze wijn, samengesteld uit tien verschillende wijngaardblokken, variërend in leeftijd, kloon en locatie, typeert de Sauvignon Blanc-druif zoals uitgedrukt door een toonaangevende wijnmakerij die zich inzet voor de variëteit.

Voedselsuggesties:
Geniet ervan bij zomerse gerechten en salades of serveer gekoeld op zichzelf.

Proefnotities:
Deze levendige, klassiek vormgegeven Sauvignon Blanc heeft een schitterende citroen-limoenkleur. De neus is complex met een scala aan tropisch fruit, rijpe vijgen en kruisbessen. Deze frisse smaken herhalen zich in de mond, samen met een mineraal karakter gevolgd door een lange fruitige afdronk. De onderscheidende aroma's ondersteunen een heerlijk uitgebalanceerd gehemelte, met de zuiverheid van rijp fruit, gekoppeld aan een aanhoudende harmonieuze afdronk.

Oenologie:
De druiven werden 's nachts geoogst in verschillende stadia van rijpheid, waarbij de blokken afzonderlijk werden geoogst en gevinifieerd. Reductief verpletterd en ontsteeld. Huidcontact van 3-12 uur, geperst en bezinkt gedurende 6-12 uur. Geroosterd en geënt met geselecteerde gisten. Drie weken alcoholische gisting, temperatuur gecontroleerd op 14-16ºC, contact met de droesem na de gisting om de concentratie en het mondgevoel te verbeteren.