€19,89
Excl. BTW: €16,44
Prijs in spaarpunten: 65
- Excl. BTW:
- €16,44
- Prijs in spaarpunten:
- 65
- Model:
- 75 cl
- Levertijd:
- 3-4 werkdagen
- Spaarpunten:
- 2
- Merk:
- Diemersdal
Deze klassieke rode wijn in Bordeaux-stijl is gemaakt van alle vijf Bordeaux-variëteiten en was de eerste wijn die op het landgoed Diemersdal werd gemaakt. In ons streven om simpelweg het beste te maken, wordt fruit van geselecteerde locaties geplant in het terroir dat het meest geschikt is voor elke variëteit en gemengd om een perfect geheel te vormen, met als resultaat een unieke uitdrukking van ultieme uitmuntendheid en uitmuntende kwaliteit.
Terroir:
De wijnstokken zijn geworteld in dieprode Hu&on-gronden op noordelijke hellingen en vangen de zuidelijke zomerbries en de frontale wind die de Kaap in de winter vanuit het noorden straft. Koele groeiomstandigheden op blootgestelde aspecten, evenals de praktijk van de droge landbouw, zorgen ervoor dat het fruit zich langzaam ontwikkelt, waardoor maximale variëteitexpressie op de wijnstok ontstaat. Het resultaat zijn lichte trossen kleine bessen, ideaal voor
het maken van wijnen met structuur, elegantie en verfijning.
Oenologie:
De druiven werden bij optimale rijpheid geoogst, waarbij de componenten afzonderlijk werden geoogst en gevinifieerd. Fermentatie in open fermentoren gedurende 5-7 dagen bij 24ºC-28ºC. Punch-downs elke 4 uur, droog gefermenteerd op de schil.
MLF voltooide zich spontaan in tanks voordat het werd gemengd en de wijn werd in Franse eikenhouten vaten van 225 liter gebracht.
Rijping:
20 maanden rijping op eikenhout in 40% nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter.
Opmerkingen van de wijnmaker:
Diepe donkere chocolade en verleidelijke cederaroma's verschijnen eerst in de neus, gevolgd door vleugjes bramenjam, kers en cassis. De stevige, goed gestructureerde smaak biedt robuuste maar toch zoete tannines en een breed scala aan smaken, variërend van zwarte kersen en rood fruit, gedragen door de rijkdom van de eiken- en vanilletonen. Het is nu lang en soepel, met een intrigerend karakter dat zich de komende jaren zal blijven ontwikkelen.
Voedingssuggesties:
Stevige rundvleesgerechten zoals goulash en stroganoff.