Compagnia del Vino Battiferro Riserva Morellino di Scansano

16,95

Excl. BTW: €14,01

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€14,01
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Compagnia del Vino
Bestellen
Omschrijving

Wijnhuis: Compagnia Del Vino

Rode wijn

Druif: Sangiovese en Cabernet Sauvignon

Alcohol: 13,5°

In 1999 breidde Compagnia del Vino zijn aanwezigheid in Toscane uit met de aankoop van een landgoed van ongeveer 20 hectare in een van de zones met een lange wijntraditie en een enorme verbeteringsmarge: de Maremma. 

Dit landgoed, gelegen in de gemeente Magliano in Toscana, kreeg de naam Grillesino (te danken aan de rivier  Grillese die in de buurt van het landgoed stroomt) en is gericht op de productie van Morellino di Scansano, de enige Toscaanse DOCG - samen met Brunello di Montalcino - die alleen kan worden geproduceerd met behulp van Sangiovese in pureness. 

Vandaag focust CDV op 3 verschillende variëteiten voor rood: Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Ciliegiolo om onze Morellino di Scansano DOCG, Morellino di Scansano Riserva DOCG en Ceccante te produceren.  

 Alle wijnen zijn gevinifieerd met moderne technologie en ondergaan geen filtratiebehandeling om ongewijzigd te blijven en de kenmerken van de druiven te verheffen.  Inmiddels omvat het landgoed 40 ha en bedraagt de productie 220.000 flessen per jaar.

Gemaakt van Sangiovese en een beetje Cabernet Sauvignon.  Afkomstig uit de wijngaarden Maremma uit Toscane. 

Deze wijn wordt gelagerd in nieuw eiken vaten voor tenminste twaalf maanden, daarna wordt de wijn tenminste zes maanden op fles opgevoed. 

Een complexe wijn met een stevige structuur, die verbetert met ouder worden.

Culinair te genieten bij rood vlees.