Cederberg Five Generations Cabernet Sauvignon

49,95

Excl. BTW: €41,28

Prijs in spaarpunten: 200

Excl. BTW:
€41,28
Prijs in spaarpunten:
200
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
5
Merk:
Cederberg
Bestellen
Omschrijving
 

Sinds de Cederberg in 1893 hun thuis is geworden, heeft de familie Nieuwoudt deze meedogenloze maar prachtige regio gecultiveerd en beschermd. Het Nieuwoudt Five Generations-assortiment toont het beste van de Cederberg. 

Facing: Zuidwest
Grondsoorten: Glenrosa en rode leisteen
Leeftijd: 6,89 ha – 18 jaar; 
5,8 ha – 7 jaar
Geplant: 12,7 ha
Opbrengst per hectare: 6 t/ha
Trellised: Verlengde Perold Irrigatie
Aanvullende Kloon: CS 46 op Richter 99
Oogstdatum: 07-19 maart

Dit is een premium wijn in het Cederberg-assortiment, er zijn in 2020 slechts 6 700 flessen geproduceerd. Druiven worden met de hand gemaakt geoogst bij 24,5-25,0 ° B en twee dagen koud geweekt voordat ze met gist worden geënt. 
Tijdens de fermentatie vindt om de zes uur kleur-/smaakextractie plaats met regelmatige pumpovers, samen met twee tot drie handmatige punchdowns van de druivendop. Er wordt een maximale temperatuur van 27 °C bereikt. Na voltooiing van de fermentatie vindt nog eens 14 tot 18 dagen langdurige maceratie van de huid plaats voordat ze worden geperst en gevat in Frans eiken van 225 l. Malolactische gisting wordt voltooid in vat en rijping vindt plaats gedurende 18 maanden. 100% 1st fill vaten van alleen tight en medium grain met medium en medium-plus roostering. Een premium selectie van slechts 22 vaten. 

--------------------- ANALYSE ---------------------
Alc 14% vol TA 6,2 g /l RS 3,6 g/l pH 3,5

--- PROEFNOTITIES DOOR SANDY HARPER CWM ---

Als je een typische New World Cabernet Sauvignon verwacht met een enorme tanninestructuur en een blockbuster-persoonlijkheid, denk dan nog eens goed na. 
De Cederberg Five Generations Cabernet Sauvignon 2020 zal uw eerdere ideeën over deze nobele cultivar uitdagen. Bij deze wijn draait alles om verfijning, zuiverheid en intensiteit van fruit - zowel in de kleur als in de neus - met donker broeiend zwart fruit, cassis en zachte zwarte pasteltinten, en slechts een vage hint van cederhout. In de mond blijft het fruit dansen, veranderend van tempo, waardoor de delicate zuurgraad en vederlichte tannines de wijn van begin tot eind verzachten. Deze wijn zal profiteren van een paar jaar rijping voor consumptie om zijn ware schoonheid te laten zien. Als je gewoon niet kunt wachten, raden we aan om de wijn voor het serveren te decanteren. Optimale drinktijd: vijf tot negen jaar. 

------------------ FOOD PAIRING ------------------
Deze Cabernet Sauvignon is zeer voedselvriendelijk door de zijdezachte tannines , 
dus ga je gang en combineer het met langzaam geroosterde lamsschenkels met rozemarijn, zeldzame rosbief of rumpsteak op de grill. Het zal ook heerlijk zijn bij gegrilde wildvissen zoals tonijn of marlijn met gegrilde shiitake of porcini-mushroom