André Goutorbe


Sinds 1875 cultiveert onze familie de wijngaarden. Zoon Victor begint onder zijn naam in 1902 de wijn te commercialiseren. Tot 1939 vergroot hij - dankzij zijn dynamiek en commerciële geest - de exploitatie door samen met zijn vrouw Ermence aan beurzen deel te nemen. Ze geven hun vaardigheden door aan hun kinderen en kleinkinderen. Armand blijft de wijngaard ontwikkelen.

Op basis van zijn ervaring creëert zijn zoon André in 1982 het merk André Goutorbe & Fils. Hij brengt hulde aan zijn grootvader met de Cuvée Saint Victor, de top “blanc de blancs” van het Huis. Zijn zoon David neemt over en selecteert op zijn beurt de beste Chardonnay-wijnen. Op de oude manier bewerkt, gerijpt in eikenhouten vaten en afgesloten met een kurk, is de Cuvée Plaisir d'Antan een schakel tussen verscheidene generaties. Hij is er trots op dat hij nu reeds de vijfde generatie wijnmakers is die zich inzet voor het respecteren van de voorouderlijke waarden en methoden die hij geërfd heeft.

Na verscheidene jaren grondbewerking en wijnbereidingstechnieken hebben we de certificering "Haute Valeur Environnementale" behaald. Maar los hiervan is het vooral onze ingesteldheid, onze passie, die ons Champagnehuis André Goutorbe doet leven.

Met het oog op het identificeren en verbeteren van de milieuvriendelijke praktijken die de boeren implementeren, omvat de certificering "Haute Valeur Environnementale - HVE" vier hoofdthema's: behoud van biodiversiteit, fytosanitaire strategie, bemestingsbeheer en beheer van watervoorraden.

We zijn gepassioneerd door deze milieuvriendelijke benadering : we bewerken onze wijngaarden volgens het systeem van "Viticulture Durable" (duurzame wijnbouw), en houden rekening met het certificeringsproces « Haute Valeur Environnementale ». We willen aldus bijdragen aan de verspreiding van respect voor de wijnstok, zijn omgeving en zijn ecosysteem.

We zullen daarom de natuurlijke omgeving, biodiversiteit en bodemkwaliteit zoveel mogelijk behouden om onze gronden doordacht te gebruiken. We willen het gebruik van meststoffen zoveel mogelijk beperken.

Deze aanpak stelt ons ook in staat om de natuur te respecteren, om de kwaliteit van onze productie te optimaliseren.
André Goutorbe Champagne Brut Tradition

André Goutorbe Champagne Brut Tradition

22,75

SUPERAANBIEDING PER 6 FLESSEN Recent in het aanbod van Wijndomein.be aan de beste prijs van Belgi&e.....