Allée Bleue Pinotage

17,40

Excl. BTW: €14,38

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€14,38
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Allée Bleue
Bestellen
Omschrijving
Herkomst:   Westkaap

Boerderij locatie:   Franschhoek

Wijnmaker:   Van Zyl du Toit

Druivensoorten: 100% Pinotage

Stijl van wijn: houtgelagerde droge rode wijn

Een mooie houtgelagerde droge rode wijn uit Franschhoek Westkaap. Wijnmaker van dienst is de gekende Van Zyl du Toit.

De 100% Pinotage druiven zijn afkomstig van een geselecteerde wijngaard op het landgoed en ook van een 43 jaar oude wijngaard in Piekenierskloof. Ze hebben deze speciale blokken de afgelopen 8 jaar op een andere manier verbouwd en deze wijn is het resultaat van die inspanningen. 
Na het oogsten, sorteren en koelen werden de druiven geplet en 4 dagen koud geweekt bij 7 ° C. Na inoculatie met een geselecteerde giststam, begonnen de punch-downs slechts 4 dagen intensief voordat ze bij 8 ºB werden geperst. Dit zorgt voor een soepele en soepele Pinotage. 
De afgewerkte wijn onderging malolactische gisting in het vat en verdere rijping gedurende 16 maanden voordat hij werd gemengd en gebotteld. Van de gebruikte vaten was 50% nieuw en de rest 2e en 3e vulling. Van Zyl gebruikte ook 5% Amerikaans eiken in deze wijn.


Intense steenrode kleur. Eersteklas fruit dat doet denken aan rijpe kersen en pruimen, gevolgd door zoete vanillestokjes, zoethout en wat cederhout. De smaak is rijk, zacht en zeer elegant. Een pinotage met een volle smaak die het terroir en de cultivar weergeeft.

De wijn is een perfecte metgezel voor een sapje lamsvlees met babygroenten of verse pasta. Alcohol 14,5°