Marabelle Pecorino BIO

11,27

Excl. BTW: €9,31

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€9,31
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Marabelle
Omschrijving
13° Alc

De biologisch-dynamische witte wijn van Marabelle wordt gemaakt van de Oost-Italiaanse Pecorino-druif, die misschien niet zo beroemd is, maar toch veel te bieden heeft. De meest wijdverbreide historisch en vandaag is Pecorino in de regio Abruzzen, waar het tegenwoordig wordt verbouwd onder de naam Terre di Chieti in het grensgebied tussen de Oost-Italiaanse bergen en de kust.

In dit gebied heeft Marabelle de passie voor de omgeving, het dieren- en plantenleven naar het veld gebracht door biodiversiteit voorop te stellen en de wijnstokken op de beste manier te laten gedijen, wat kan worden geproefd in de fruitigheid en viriliteit van de druiven. Hierdoor is er geen hulp van speciaal ontwikkelde gistsoorten of eikenhouten vaten nodig:

Vinificatie

De wijn gist van nature en rust eenvoudig in roestvrijstalen tanks, waar niets wordt toegevoegd en niets verloren gaat. Met andere woorden, de smaak gaat in een rechte lijn terug naar de druiven en het veld, en dat in stijl:

Geur en smaak

In de neus verleidt Marabelle met rijpe gele appels, sappige perziken, licht bittere kruiden, schillen van citrusvruchten en bloemenhoning. De indrukken worden versterkt op de tong - aanvankelijk rond en zoet, daarna ook zuur met een licht ritselend randje en structuur.
De wijn heeft een medium body en hoewel de afdronk niet krachtig is, duurt het nog lang voordat de laatste sporen van fruit vrijkomen.

Serveersuggesties

Dit is een wijn om direct en onvoorwaardelijk van te genieten, maar ook voor een veelvoud aan Italiaanse klassiekers, b.v. Burrata met verse tomaat en balsamico, spaghetti ai frutti di mare en gegrilde schaaldieren.
En hoe zit het met Pecorino-kaas, vraag je? Ja, met zijn zoute en schaapachtige uitdrukking past het eigenlijk heel goed bij zowel de fruitige als de minerale status van de gelijknamige wijn. Je kunt het dus goed naast de pasta raspen als aanvulling op - of vervanging van - de Parmezaanse kaas, als je het niet gewoon in hapklare stukjes eet met wat brood, honing en olijfolie.