Zevenwacht The Tin Mine Red Blend

13,59

Excl. BTW: €11,23

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€11,23
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Bestellen
Omschrijving
Wijnstijl: Medium body
Wanneer genieten: Een voortreffelijke dinerbegeleiding
Hoe te serveren: Kamertemperatuur of licht gekoeld, 16-18 graden
Onze maaltijdsuggesties: Een stevige stoofpot met wortelgroenten of een geroosterde hertenbout geserveerd met gekarameliseerde uien en een donkere kersensaus.
De wijn zelf: Complexe neus van bramen, cranberry en donkere kersen met hartige kruiden en peperige specerijen. De smaak maakt indruk met voldoende donker fruit en subtiele tannines die worden ondersteund door elegant eikenhout dat bijdraagt ​​aan de structuur van de wijn.
Hoe zit het met de druiven? Shiraz 58%, Mourvèdre 34%, Grenache 8%
En de wijngaarden (terroir): Deze wijngaarden liggen allemaal op zuidwestelijke en westelijke hellingen, variërend in hoogte van 100 tot 200 meter boven zeeniveau. Alle wijnstokken zijn voorzien van een zevendraads hegsysteem dat een perfecte inperking van de soms krachtige groeigewoonten van de Shiraz- en Grenache-variëteiten mogelijk maakt. Gesnoeid tot sporen met twee knoppen, waardoor er 16 – 18 dragers per strekkende meter mogelijk zijn.
Hoe is het gemaakt: Alle cultivars werden afzonderlijk gefermenteerd in open gistingsvaten voor rode wijn. De fermentatietemperaturen schommelden rond de 26° C, met een piek van ± 28° C. Regelmatige pump-overs hielpen bij het extraheren van intense kleuren en zachte, soepele tannines. Na de gisting werd de wijn geperst en overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 500 liter met 20% nieuw eikenhout. De verschillende componenten werden 12 maanden gerijpt voordat ze werden gemengd.
Moet deze wijn rijpen/rijpen: Een heerlijke wijn om nu of de komende vijf jaar van te genieten.
Technische feiten: Druivenoorsprong:  Stellenbosch
Wijnvariëteit:  Shiraz, Mourvedre, Grenache
Body:  Medium body
Behandeling:  20% nieuw eiken
  ALC: 14%