Zevenwacht Sauvignon Blanc

10,69

Excl. BTW: €8,83

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€8,83
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Bestellen

Het minimum te bestellen aantal is 6

Omschrijving
Wijnstijl: Fris en droog
Wanneer genieten: Een gezellige wijn om dag en nacht van te genieten bij de maaltijd.
Hoe te serveren: Gekoeld om de verfrissende afdronk naar voren te brengen.
Onze maaltijdsuggesties: Dit is een genot bij het combineren van zeevruchten en een verfrissende wijn met kruidensalades. Werkt uitstekend bij oesters, of probeer een salade van vijgen en geitenkaas, carpaccio geserveerd met rucola en parmezaanse kaas, geschroeide tonijn, calamares, rivierkreeft of sushi. Maar geniet vooral van de wijn op jouw manier!
De wijn zelf: Een elegante wijn met in de neus vlierbloesem, passievrucht en kruisbes, die zich opent voor groene vijgen, grapefruit en nectarine. De wijn heeft een minerale kwaliteit die wordt ondersteund door geconcentreerd fruit en sappige zuren die een aanhoudende afdronk achterlaten. Dit is een complexe wijn die een prachtige uitdrukking geeft van ons ongerepte terroir.
Hoe zit het met de druiven? 90% Sauvignon Blanc, 10% Semillon
En de wijngaarden (terroir): De wijngaarden van Sauvignon Blanc zijn geplant op hellingen op het zuiden met hoogtes variërend van 300 – 350 meter boven zeeniveau. Deze wijngaarden bevinden zich op de meest verhoogde plek op de Zevenwacht, tegenover False Bay, en profiteren optimaal van de koele zeebries tijdens de rijpingsfase. Scherpte en aromatische concentratie zijn het kenmerk van een fijne Sauvignon Blanc en aan deze kenmerken is geen gebrek op de verheven zuidelijke hellingen van de Bottelary Hills. Druiven werden in verschillende stadia van rijping geplukt om ons een breder spectrum aan smaken te bieden waarmee we bij het blenden kunnen werken. Een klein percentage Semillon werd gebruikt als mengpartner die het gehemelte zwaarder maakt.
Hoe is het gemaakt: De druiven kregen maximaal 6 uur huidcontact om de smaak uit de schil te halen voordat ze werden geperst. Het sap werd reductief behandeld en koud gefermenteerd om de delicate thioleigenschappen van de druivensoort te beschermen. Er werd 5 maanden lang contact met de droesem gegeven om het gewicht in het midden van de smaak aan de blend toe te voegen.
Moet deze wijn rijpen/rijpen: Beste binnen 2-3 jaar
Technische feiten: Druivenoorsprong:  Stellenbosch Polkadraai Hills
Wijnvariëteit:  Sauvignon blanc
Body:  Medium
Zuurgraad:   Frisse zuurgraad
Vatbehandeling:  Onhout
  Alc: 13,87%