Zevenwacht Merlot

13,49

Excl. BTW: €11,15

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€11,15
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Bestellen
Omschrijving
Wijnstijl: Vol van kracht
Wanneer genieten: Socialising with friends over a relaxed meal.
How to Serve: A nice cool 16 – 18 degrees.
Our meal suggestions: Great with leaner meats like duck and venison or tomato-based dishes like spaghetti bolognaise.
The wine itself: The nose shows plums, dark chocolate and oak spice that opens up to red currant with undertones of fennel. The palate has plush fruit with a firm tannin that will reward aging for optimal enjoyment.
What about the grapes? 100% Merlot
And the vineyards (terroir): Twee heel verschillende wijngaarden in Stellenbosch leverden het fruit voor deze wijn. De eerste locatie, 350 meter boven zeeniveau op de zuidwestelijke hellingen van het Polkadraai Hills-gebied, biedt helder en sappig fruit met een goede zuurgraad, tanninegewicht en absolute fruitdichtheid in de mond. De tweede wijngaard op de lagere zuidwestelijke hellingen van Polkadraai Hills biedt Ribena-rijpheid, generositeit en lengte in de mond. Hoewel de bodemtypes per locatie verschillen, hebben ze allemaal een vorm van afgebroken graniet dat over de gestructureerde klei-ondergrond ligt, waardoor indien nodig voldoende drainage en waterretentie mogelijk is.
Hoe is het gemaakt: De druiven zijn geplukt bij optimale tannine- en fruitrijpheid met een suikergehalte van 24-24,5 Brix. De bessen werden gesorteerd voordat ze werden gefermenteerd in fermentoren van 10 ton met een temperatuurpiek van 27°C. Tijdens het actieve deel van de gisting hebben we de wijn drie keer overgepompt. Deze actie zorgt voor een zachte extractie van rijpe huidtannine en kleur. De wijn rijpt in 20% eerste vulling, 20% 2e vulling en de herinnering gekruide 300L Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.
Moet deze wijn rijpen/rijpen: Zal je rijkelijk belonen met enige rijping tussen 3 – 5 jaar.
Technische feiten: Druivenoorsprong:  Stellenbosch
Wijnvariëteit:  Merlot
Lichaam:  Volledig
vat Behandeling:  12 maanden
  ALC: 14,4%