Zevenwacht Chenin Blanc

12,94

Excl. BTW: €10,69

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,69
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Bestellen
Omschrijving
Wijnstijl: Fris, medium-body en gedeeltelijk vatgefermenteerd
Wanneer genieten: Perfect voor elke sociale gelegenheid en tijdens zomerse lunches en diners.
Hoe te serveren: Goed gekoeld
Onze maaltijdsuggesties: Verrukkelijk bij vis- en schaaldieren, gevogelte en gerechten met romige sauzen. Een veelzijdige wijn, dus stel zelf de beste combinatie samen.
De wijn zelf:  
Hoe zit het met de druiven? 100% Chenin Blanc
En de wijngaarden (terroir): De wijn is gemaakt van twee verschillende blokken Chenin Blanc, waarbij 50% van ons oude Chenin Blanc-blok van de wijnstok, in 1981 geplant op Zevenwacht, en de overige 50% afkomstig is van Zevenrivieren.
Hoe is het gemaakt: De druiven werden in hun geheel in bosjes geperst en een nacht lang koud bezinkt, waarna het sap in vaten en in Amphora werd gezet voor fermentatie. Gedurende de eerste drie maanden werd af en toe de droesem geroerd om het midden van de smaak te vullen en de wijn bleef 5 maanden op de bruto droesem in vaten voordat hij werd gerekt en gemengd. De uiteindelijke blend bestaat uit 10% Amphora, 16% nieuw Frans eikenhout en de rest bevindt zich in gekruide vaten.
Moet deze wijn rijpen/rijpen: Chenin is een wijn die zich in de loop van de tijd zowel qua kleur als aroma ontwikkelt en verdiept. Als zodanig beloont het extra complexiteit met de leeftijd, terwijl het fruit en frisheid in de jeugd biedt.
Technische feiten: Druivenoorsprong:  Stellenbosch
Wijnvariëteit:  Chenin Blanc
Body:  Medium
Barrel Behandeling:   16% nieuw Frans eiken
  ALC: 13,9%