Zevenwacht Cabernet Sauvignon

14,69

Excl. BTW: €12,14

Prijs in spaarpunten: 40

Excl. BTW:
€12,14
Prijs in spaarpunten:
40
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Bestellen

Het minimum te bestellen aantal is 6

Verlanglijst Product vergelijk

Omschrijving
Wijnstijl: Vol en intens
Wanneer genieten: Een rijke en volle wijn om heerlijk bij te genieten rond het vuur of bij een heerlijke maaltijd.
Hoe te serveren: Wij adviseren deze wijn te decanteren en te serveren tussen 16 en 18ºC.
Onze maaltijdsuggesties: Goed te combineren met biefstuk, langzaam gestoofde rundershortrib of een stevige ossenstaartstoofpot.
De wijn zelf: De wijn is klassiek en elegant met aroma's van zwarte bessen, bosbessen en grafiet met onderliggende tonen van natte tabak en sigarenkistje. De smaken van donkere bramen en pruimen domineren het gehemelte, ondersteund door een stevige maar goed geïntegreerde tanninestructuur en een aanhoudende afdronk.
Hoe zit het met de druiven? 86% Cabernet Sauvignon, 14% Petit Verdot
En de wijngaarden (terroir): Deze op het west-zuidwest gerichte, afgebroken graniethellingen bevinden zich op een hoogte van 100-150 meter boven zeeniveau. De verkoelende zeebries uit de nabijgelegen Atlantische Oceaan houdt de wijnstokken en hun fruit koel tijdens de warmere dagen van de rijpingsperiode. Dit zorgt op zijn beurt voor een maximale ontwikkeling van smaak, kleur en tannine. De wijnstokken staan ​​op een zevendraads hegsysteem en krijgen alleen aanvullende druppelirrigatie.
Hoe is het gemaakt: De druiven werden geplukt op 24,5 Brix en licht geplet in open fermentoren van 10 ton. De most werd gefermenteerd bij een gereguleerde 27oC met regelmatige overpompen. De wijn onderging een malolactische gisting in tanks, waarna hij werd opgeslagen en vervolgens gedurende 14 maanden werd teruggeplaatst in 30% nieuwe Franse eikenhouten vaten.
Moet deze wijn rijpen/rijpen: Fantastisch om nu te drinken, maar uitstekend bewaarpotentieel voor 5 – 15 jaar.
Technische feiten: Druivenoorsprong:  Stellenbosch
Wijnvariëteit:  Cabernet Sauvignon
Body:  Volledig
vat Behandeling:  14 maanden
  ALC: 14,55%