Wente

 

ONS VERHAAL

CH Wente kwam eind 19e eeuw vanuit Hamburg, Duitsland, naar Amerika, leerde wijn maken van een Duitser met de naam Charles Krug in de Napa Valley, en richtte in 1883 zijn eerste landgoed en wijnmakerij van 47 hectare op. Hij koos voor de Livermore Valley omdat deze beroemd was om zijn uitstekende bodems en klimaat. In 1908 plantte CH de eerste Chardonnay-wijnstokken in de Livermore Valley.

In 1912 overtuigde de tweede generatie en een UC Davis-student, Ernest Wente, zijn vader en oprichter, CH Wente, om Chardonnay-stekken van een bekende wijnkwekerij, F. Richter Nursery in Montpellier, Frankrijk, naar de Livermore-vallei te importeren.

Ernest plukte met de hand wijnstokken die de beste gezondheid en uitgesproken smaken vertoonden, ente de twee samen en verspreidde die kenmerken naar voren. Uiteindelijk ontstaat wat bekend staat als de 'Wente Clone'. Tegenwoordig is meer dan 75% van alle Californische Chardonnay afkomstig van het eigendom van Wente Clone en Wente Family.

Wente produceerde tijdens het verbod sacramentele wijnen om de wijnmakerij en wijngaarden in productie te houden. Na de intrekking van de National Prohibition Act (Volstead Act) in 1933 brachten Ernest en zijn broer Herman Wente de eerste Chardonnay met een variëteitslabel uit, een vintage uit 1936.

Ernest en zijn zoon Karl L. Wente pionierden in 1964 met het aanplanten van nieuwe wijngaarden in de regio Arroyo Seco in Monterey County. Hier planten ze Pinot Noir, Riesling en Chardonnay. In 1966 wordt Wente Vineyards Tasting Room geopend in Livermore Valley en is een van de eerste proeflokalen in Californië.

Gedurende de late jaren zeventig en tot op de dag van vandaag leiden de vierde generatie wijnbouwers Eric, Philip en Carolyn Wente de activiteiten van de wijnmakerij, waarbij ze de wijngaarden, de wijnmakerij en de bijbehorende bezoekersfaciliteiten blijven uitbreiden. In 1986 opende The Restaurant at Wente Vineyards het derde wijnmakerijrestaurant in Californië. Bovendien lanceerde de jaarlijkse serie Wente Vineyards de concerten, die jaarlijks topartiesten en duizenden gasten trokken. In 1998 werd The Course at Wente Vineyards geopend, een 18-holes kampioenschapsgolfbaan ontworpen door Greg Norman, die de levensstijl van het wijnland in de Livermore Valley versterkte. Tegelijkertijd is Wente Vineyards uitgegroeid tot een van de grootste wijnexporteurs van Californië naar meer dan 75 landen.


 

In 2010 ontving Wente Vineyards een van de eerste certificeringen voor een California Certified Vineyard and Winery, en The Course at Wente Vineyards ontving de status Certified Audubon Cooperative Sanctuary.

Tegenwoordig zijn de vijfde generatie wijnbouwers Karl, Christine, Jordan, Aly en Niki Wente actief werkzaam in verschillende rollen in de wijnmakerij, van operaties tot wijnbouw en marketing. Hun nalatenschap moet nog worden bepaald, maar ze zijn zeer gepassioneerd over het voortzetten van de familietraditie van duurzame landbouw en het produceren van wijnen van de beste kwaliteit.

Wente Beyer Range Zinfandel

Wente Beyer Range Zinfandel

15,44

Mooie aanbieding Een rijpe, volle wijn met aroma’s van donker rood fruit en kruidige toetsen .....

Wente Charles Wetmore Reserve Cabernet Sauvignon

Wente Charles Wetmore Reserve Cabernet Sauvignon

23,48

Mooie aanbieding Deze Cabernet Sauvignon dankt zijn naam aan Charles Wetmore die deze Cabernet kloo.....

Wente Morning Fog Chardonnay

Wente Morning Fog Chardonnay

14,94

Mooie aanbieding De wijn is voor 50% gegist in neutraal eiken vaten, de andere helft op inox vaten......

Wente Retro Chardonnay

Wente Retro Chardonnay

17,75

Mooie aanbieding Chardonnay van het wijnhuis Wente. .....

Wente Riva Ranch Pinot Noir

Wente Riva Ranch Pinot Noir

24,58

Mooie aanbieding Deze wijn beschikt over schitterende aroma’s van rode bessen, veenbessen en .....

Wente Riva Ranch Reserve Chardonnay

Wente Riva Ranch Reserve Chardonnay

21,58

Mooie aanbieding Rijk goud van kleur. Rijpe appel, vanille, boter en peer. Mooie lange afdronk met .....

Wente Riverbank Riesling

Wente Riverbank Riesling

14,94

Mooie aanbieding Goede balans, lichte zoetheid met voldoende zuren. Tropische aroma's van bloem.....

Wente Sandstone Merlot

Wente Sandstone Merlot

15,44

Mooie aanbieding Intense rode wijn uit de regio Arroyo Seco. Geuren van rood en zwart fruit als cas.....

Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon

Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon

15,44

Mooie aanbieding Een aangename cabernet sauvignon met aroma’s van gedroogde veenbessen en zwa.....