Omschrijving
Druiven: Montepulciano, Sangiovese en Cesanese
Dichtheid van de wijngaarden: 4.000 per hectare.
Opbrengst: 90 ql per hectare.
Oogstperiode: Eerste dagen van oktober.
Vinificatie: Maceratie met overpompen en inkoken gedurende ongeveer 20 dagen, temperatuurgecontroleerde gisting, malolactische gisting. ion in staal.
Rijping: roestvrijstalen tanks en hout.
Alcohol: 13% vol.
Serveertemperatuur: 18 - 20 °C
Smaakprofiel: Intense robijnrode kleur, neus van rijp rood fruit met kruidige tonen. Evenwichtige droge mond en licht tannine.
Combinatiesuggesties: Perfect bij rood vlees, kazen en gekruide salami's.
Dichtheid van de wijngaarden: 4.000 per hectare.
Opbrengst: 90 ql per hectare.
Oogstperiode: Eerste dagen van oktober.
Vinificatie: Maceratie met overpompen en inkoken gedurende ongeveer 20 dagen, temperatuurgecontroleerde gisting, malolactische gisting. ion in staal.
Rijping: roestvrijstalen tanks en hout.
Alcohol: 13% vol.
Serveertemperatuur: 18 - 20 °C
Smaakprofiel: Intense robijnrode kleur, neus van rijp rood fruit met kruidige tonen. Evenwichtige droge mond en licht tannine.
Combinatiesuggesties: Perfect bij rood vlees, kazen en gekruide salami's.