De druiven werden geoogst op zeer volledige rijpheidsniveaus om een rijke wijn te produceren. Na het persen werd de most gefermenteerd in conische roestvrijstalen tanks bij temperaturen van ongeveer 25°C. De fase van huidcontact, uitgevoerd met zachte technieken om een geleidelijke en evenwichtige extractie te garanderen, duurde 15 dagen. Nadat de wijn van de schil was gelopen, ging hij in Franse en Hongaarse eikenhouten vaten van 60 gallon, waar hij ook een volledige malolactische gisting onderging, en de rijpingsperiode vóór het bottelen duurde twaalf maanden. Een extra periode van acht maanden flesrijping ging vooraf aan de commerciële release.
KLEUR: een intens robijnrood met paarse highlights.
AROMA: intens en fruitig met tonen van kersen, bessen (bramen en moerbeien) en kruiden (peper en zoethout).
SMAAK: Warm, rijk met veel structuur en persistentie. De rijping in barrique geeft de wijn lengte en elegantie.
EEN NIEUWE UITDRUKKING VAN AGLIANICO
De meest nobele druivensoort van Castel del Monte, Aglianico, krijgt een nieuwe uitdrukking. Gemaakt om wijnliefhebbers kennis te laten maken met deze oude druif die een enorm potentieel en een even grote complexiteit bezit, zijn nieuwe identiteit is ontstaan met de nieuwere jaargangen dankzij een elegante zachtheid en zachtheid als resultaat van een moderne cuvée. De wijn komt uit een specifiek gebied van het landgoed, afgebeeld op het etiket, dat momenteel een spoorwegovergang is: het was ooit een rustplaats voor reizende herders tijdens hun lange seizoensmigraties. Legenden zeggen dat de doorgang van de herders werd beschermd door dertig engelen.