Somerbosch


Vader Wally is opgegroeid in Helderberg en nadat hij met het buurmeisje was getrouwd, kocht hij de boerderij Die Fonteine ​​(Fonteinen), waarbij hij zich goed bewust was van de kwaliteit van de druifvriendelijke bodem en de bevoorrechte situatie van het landgoed, namelijk de koele bries uit de Atlantische Oceaan.
 
In 1995, nadat de familie druiven en wijn te koop had aangeboden onder andere labels, besloot de familie om hun eigen vlag te hijsen, Somerbosch (een toespeling op de situatie van de boerderij precies halverwege tussen Stellenbosch en Somerset West).
 
"Zuid-Afrikaanse wijn van Somerbosch Wines, vandaag ..."
 
'Die Fonteine', de thuisbasis van Somerbosch Wines, is ontspannen en intiem, zoals je zou verwachten van een werkende boerderij die al meer dan een halve eeuw in handen is van de wijnmakerij Roux-familie.
 
De boerderij is gelegen in het Helderberg-gebied van de regio Stellenbosch. De koele Atlantische zeebries combineert met andere terroirelementen op de boerderij om de complexe aard van Somerbosch-wijnen te ontwikkelen.
 
Sinds 1995 zijn het premium merk "Somerbosch" en later ons instaplabel "Poker Hill" synoniem geworden voor de heerlijke wijnen die in deze regio worden geproduceerd. Het assortiment wijnen is innovatief en gevarieerd, aantrekkelijk voor een breed scala aan smaakpapillen en er is zowel lokaal als in verschillende Europese landen vraag naar.
 
Tijdens elk oogstjaar streven ze er ook naar om door een zorgvuldige selectie van druiven uit de eigen specifieke wijngaarden en speciale zorg en aandacht een wijn te creëren die de titel Somerbosch Kylix - het Estate blend-label waardig is. Deze wijn zal alleen in een beperkte oplage worden uitgebracht, in jaargangen die door de natuur worden bepaald en zal worden geproduceerd met de connaisseur en serieuze wijnliefhebber in gedachten.

Poker Hill is het instapmodel. Dit is een onderneming waarin Somerbosch een aandeel heeft van 30% en de arbeiders hebben een aandeel van 70%. Van participatie gesproken.

 
Bij Somerbosch willen ze dat de klanten-wijnliefhebbers evenveel plezier beleven aan het dringen van de wijn als ze zelf hebben bij het maken ervan. Aldus Marius, Japie en Wrensch.

 
Somerbosch Chenin Blanc

Somerbosch Chenin Blanc

5,40

AANBIEDING vanaf 6 flessenWitte wijn met Chenin Blanc uit Zuid-Afrika Aroma's van tropisch frui.....

Somerbosch Shiraz Merlot

Somerbosch Shiraz Merlot

5,40

AANBIEDING vanaf 6 flessenRode wijn met 50% Syrah en 50% Merlot uit Zuid-Afrika Een evenwichtige wi.....