Santa Cristina Le Maestrelle Rosso

12,94

Excl. BTW: €10,69

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,69
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Santa Cristina (Antinori)
Bestellen
Omschrijving

Hoog op een Toscaanse heuvel, niet ver van Siena en Perugia, ligt het historische stadje Cortona. Aan de ene kant strekt zich een uitgestrekte vlakte uit en aan de andere kant de heuvel en het dorp. Dit is het fascinerende panorama rondom de wijnmakerij Santa Cristina, opgericht in 2006 om de traditie van het maken van de gelijknamige wijn te versterken en te vernieuwen, meer dan 60 jaar na de eerste vintage. In de loop van de tijd is Santa Cristina een referentiepunt geworden voor zowel wijnexperts als wijnliefhebbers vanwege onze toewijding aan het bereiken van kwaliteit. De zorgvuldige zorg die wordt besteed aan wijngaarden en kelderbeheer is altijd onze drijfveer geweest om door te gaan met innovatie en onderzoek bij het verkennen van zowel inheemse als internationale druivensoorten. De resulterende wijnfamilie is verschillend en toch zeer onderscheidend vanwege hun onmiskenbare ambachtelijke stijl, een bewijs van de blijvende verbinding tussen wijngaarden, terroir en de toewijding van de mens aan het land. Fattoria Le Maestrelle is een moderne rode wijn met een onderscheidende persoonlijkheid die in een eigentijdse interpretatie een sterke verbondenheid met zijn geboorteland Toscaanse grondgebied tot uitdrukking brengt.

De druivenoogst begon in de tweede helft van september met Merlot, voortgezet met Syrah , en werd begin oktober voltooid met Sangiovese.

Fattoria Le Maestrelle is robijnrood van kleur met violette tinten. Aroma's van rood fruit, bramen en pruimen zijn dominant in de neus en versmelten zachtjes met tonen van balsamico, koffie en cacao. Fluwelige tannines en een uitstekende frisheid in de mond ondersteunen de lange, hartige afdronk die doet denken aan aroma's die in de neus worden waargenomen.

Alc 14,5°