Salcuta


Moldavië is een relatief ongekend wijnland bij ons in de Benelux. De republiek is gelegen in Oost-Europa tussen Roemenië en Oekraïne, tussen de rivieren Proet en Dnjestr.

1706. Op een schilderachtig land tussen twee heuvels, omgeven door wilgen, werd het dorp Sălcuţa geboren. Sindsdien zijn de lokale bevolking betrokken bij verschillende soorten landbouwactiviteiten. Wijnbouw werd al snel een van de belangrijkste bezigheden van veel huishoudens. Een tijdperk van wijn is begonnen.

1950. De belangrijkste wijnmakerij is gevestigd waar de getalenteerde lokale bevolking uit het dorp Săcuţa met de vinificatie is begonnen. Het blonk geleidelijk uit in de beste wijnen die in de regio werden geproduceerd.

1995. Eugen Pîslaru, een man met een speciale gehechtheid aan het land en een passie voor wijnbouw die hem zijn hele leven volgde, besloot om van Sălcuţa een van de eerste wijnmakerijen te maken waarin de hele productiecyclus, van zijn eigen wijngaarden tot het gebruik van je eigen apparatuur en installaties worden door hem gecontroleerd. Hij definieerde vinificatie als het doel van zijn leven, het werd doorgegeven aan zijn oudste zoon Sergiu Pîslaru en transformeerde zijn passie in een dagelijks werk naar evolutie.

2015. Sergiu Pîslaru nam de passie en ambitie van zijn vader over en was vanaf het allereerste begin betrokken bij de wijnbereiding en implementeerde een nieuw moderniseringsproces. Hij hielp om zowel de wijngaarden als de wijnmakerij uit te rusten met ultramoderne apparatuur, wat op zijn beurt de internationale erkenning vergrootte en onze authentieke en moderne wijnen voortbracht, aangepast aan de lokale omstandigheden.

2018. Sălcuţa Winery wordt uitgeroepen tot de beste wijnmakerij in Moldavië voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, het promoten van tradities en uitstekende kwaliteit van lokale wijnen, het ondersteunen van het imago van de Republiek Moldavië als wijnland op de internationale arena en voor het bijdragen aan de ontwikkeling van Moldavische wijn toerisme.
Salcuta Select Range Merlot

Salcuta Select Range Merlot

6,30

AANBIEDING vanaf 6 flessenAANBIEDING vanaf 6 flessen Aantrekkelijke kleur van zwarte kers, uitgespr.....

Salcuta Select Range Pinot Grigio

Salcuta Select Range Pinot Grigio

6,30

AANBIEDING vanaf 6 flessenAANBIEDING vanaf 6 flessen Een wijn die zich onderscheidt door een stroge.....

Salcuta Select Range Pinot Noir

Salcuta Select Range Pinot Noir

6,30

AANBIEDING vanaf 6 flessen Pinot Noir van Salcuta uit Moldavië. Aantrekkelijke kleur van zwart.....

Salcuta Select Range Sauvignon Blanc

Salcuta Select Range Sauvignon Blanc

6,30

AANBIEDING vanaf 6 flessenAANBIEDING vanaf 6 flessen Een klassieke wijn die een bleke strogele kleu.....

Salcuta Winemakers Way Alb de Onitcani

Salcuta Winemakers Way Alb de Onitcani

6,85

AANBIEDING vanaf 6 flessen 100% witte druiven Onitcani - Moldavische wijn Een waardige herontdekki.....

Salcuta Winemakers Way Feteasca Alba

Salcuta Winemakers Way Feteasca Alba

6,70

AANBIEDING vanaf 6 flessen 100% Feteasca Alba Authentieke wijn wordt zowel eenvoudig als bij onrij.....

Salcuta Winemakers Way Feteasca Neagra

Salcuta Winemakers Way Feteasca Neagra

6,80

AANBIEDING vanaf 6 flessen 100% Feteasca Neagra uit Moldavië Feteasca Neagra van Salcuta uit .....