Ridgeback His Master's Choice signature S

39,95

Excl. BTW: €33,02

Prijs in spaarpunten: 110

Excl. BTW:
€33,02
Prijs in spaarpunten:
110
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
5
Merk:
Ridgeback
Bestellen
Omschrijving

HIS MASTER’S CHOICE SIGNATURE S Shiraz 80%, Mourvedre 10%, Grenache 10%


De met precisie geselecteerde Shiraz-wijngaarden voor deze ultra-premium wijn zijn noord-zuid gericht, terwijl de Mourvedre en Grenache wijngaarden oost-west gericht zijn voor minder directe blootstelling aan de zon en worden gekweekt in diepe eikenbladige bodems. De wijnstokken zijn verticaal scheuten gepositioneerd op verlengde hekjes voor een optimale rijping van de wijnstok. Irrigatie wordt gepland volgens bodemvochtmonitoring en potentiële bladwaterprofielen.
 

OOGST:
De druiven worden geplukt in de tweede helft van februari.
Alle samenstellende druiven werden geplukt bij optimale fysiologische rijpheid
De speciaal geselecteerde Shiraz-, Mourvedre- en Grenache-druiven met een intense smaak werden ontsteeld op een sorteertafel, waar eventuele stengels werden verwijderd, waarbij een 30% volkorenbessencomponent in de tank bleef.
Fermentatie van de individuele rode wijnen vond plaats bij 24-28 graden Celsius en pumpovers werden 3-4 keer per dag gedaan om aromaten en smaak te extraheren. Gedurende deze tijd onderging de wijn een enkel rek en keerde terug voor extra zachte extractie. De fermentatie duurde 6-8 dagen per druivensoort.
De rode wijnen werden geperst onmiddellijk nadat de gisting was voltooid en vervolgens door zwaartekracht gevoed aan 60% nieuwe, 23% tweede vulling en 17% derde vulling 225 liter Franse eiken vaten voor malolactische gisting.
Na 13 maanden rijping werden de samenstellende wijnen gemengd en weer op vat gerijpt voor nog eens 3 maanden integratie.
De wijn werd vervolgens licht gefilterd voordat deze werd gebotteld.

PROEFNOTITIES:
Een complexe reeks van zwarte peper, zoethout en donkere kersen met een vleugje truffel vloeit naadloos over in een rijk middenpalet, gewiegd in eikenkruiden en een lange, hartige afdronk.


TE GENIETEN BIJ:
De elegante complexiteit van de His Master's Choice leent zich goed voor complexe gerechten zoals ossenstaart en lamsschenkel.