Prunotto Fiulot Barbera d'Asti

13,98

Excl. BTW: €11,55

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€11,55
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Prunotto (Antinori)
Bestellen
Omschrijving

Regio: Piemonte 

Wijnhuis: Prunotto - uit de Antinori groep 

Rode wijn 

Druif: 100% Barbera d'Alba 

Alcohol: 14%

De wijngaarden van Prunotto strekken zich uit over een gebied van ongeveer 65 hectare (161 acres) op het grondgebied van The Langhe en Monferrato en zijn onderverdeeld in kleinere percelen en enkele wijngaarden waar geweldige rode wijnen worden geproduceerd. Met respect voor regionale tradities, worden ook witte wijnen gemaakt, zoals Moscato d'Asti en Arneis, evenals een innovatieve rosé.

Een rijke historiek

Cantina Sociale ‘Ai Vini delle Langhe’ werd in 1904 opgericht als wijnbereidingscoöperatie met Alfredo Prunotto als getuige. De economische situatie was in Italië echter dramatisch en na de eerste wereldoorlog stopten veel coöperanten met leveringen aan de Cantina Sociale.

Alfredo Prunotto trouwde, nam de coöperatie over en herdoopte ze tot Prunotto. Snel werd het wijnhuis beroemd met zijn Barolo en Barbaresco die overal ter wereld werd geëxporteerd, ook naar de toen net opengestelde Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

In 1956 ging Alfredo Prunotto op pensioen en werd het domein verkocht aan Beppe Colla, zijn vriend. Deze begon, samen met Carlo Filiberti en Tino Colla aan enkelvoudige wijngaarden om de beste crus te produceren zoals Barolo Bussia en Barbera d’Alba Pian Romualdo.

In 1994 gingen de broers Colla op pensioen en nam de gekende wijnfamilie Antinori de productie over met behoud van alle kwaliteitsnormen en aandacht voor detail.

Barbera d’Asti Fiulot

Heerlijke wijn van 100% Barbera. De druiven worden ontsteeld en geplet en krijgen vervolgens maceratie gedurende 8 dagen bij 28° C. Na het proces van malolactische fermentatie ging de Fiulot nog aan aantal maanden rijpen in roestvrij stalen tanks om vervolgens te rusten in de fles.

Fiulot betekent in het Piemontees dialect ‘jonge man’. Een Barbera die delicaat is en makkelijk te drinken, getuigend van jeugdigheid door het fruit en de aroma’s.

Barbera d'Asti Fiulot is intens robijnrood van kleur. Jeugdige fruitige aroma’s van pruimen en kersen, met een geurige smaak en een buitengewoon aangenaam aroma.