Pasetti Testarossa Bianco Trebbiano d'Abruzzo Superiore

27,99

Excl. BTW: €23,13

Prijs in spaarpunten: 80

Excl. BTW:
€23,13
Prijs in spaarpunten:
80
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Pasetti
Omschrijving

Productie gebied

De wijngaarden strekken zich uit in de gemeente Capestrano op 450 m boven de zeespiegel in het Nationaal Park Gran Sasso en Monti della Laga. Het gebied wordt gekenmerkt door hoge temperatuurschommelingen die de zuurgraad behouden en de synthese van aroma's verbeteren. De bodem, bestaande uit een kiezel-zandmatrix, is ideaal om de wijnen mineraliteit en smaak te geven.

Kenmerken van de variëteit

Historische inheemse Abruzzo-druif, Trebbiano is een van de meest interessante variëteiten voor de productie van witte wijnen die bedoeld zijn voor lange rijping. Door de jaren heen biedt het balsamico, geroosterde en minerale tonen die verrassen door hun complexiteit.

Wijngaard

100% Trebbiano, dichtheid van 5200 wijnstokken/ha, opbrengst van 100 q/ha, handmatige oogst in dozen midden september.

Wijnmaken

Blanco: zacht persen en daaropvolgende statische decantatie. Gisting 90% in staal, 10% in barriques, met geselecteerde gisten.

Verfijning

In staal op de edele droesem en daaropvolgende verfijning in de fles. Bewaren bij 14 – 16°C en bij voorkeur binnen 10 jaar na de oogst consumeren.

Sensorische analyse

Briljant strogeel, exploderend met een boeket van citrusvruchten en geel vruchtvlees, met delicate nuances van vuursteen. Een wijn met een uitstekende smaak en mineraliteit. De afdruk van zuivere frisheid en zuurgraad wordt aangevuld met een goede persistentie en structuur, grote rondheid en een licht amandelvormige afdronk.