Pasetti Harimann Montepulciano d'Abruzzo

52,94

Excl. BTW: €43,75

Prijs in spaarpunten: 110

Excl. BTW:
€43,75
Prijs in spaarpunten:
110
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
5
Merk:
Pasetti
Bestellen
Omschrijving

Productie gebied

De wijngaarden strekken zich uit in de gemeente Pescosansonesco aan de voet van het centrale Gran Sasso-massief op 550 m boven zeeniveau in het Nationaal Park. De wijngaard is een tent van slechts 2 hectare, ouder dan 60 jaar met een lage opbrengst van 80 q/ha. De bodem wordt gekenmerkt door een klei-kalksteenmatrix, rijk aan organische stof.

Kenmerken

Montepulciano is een inheemse variëteit uit de Abruzzen: hij geeft de voorkeur aan kleigrond, verdraagt ​​goed droogte en rijpt laat. De concentratie anthocyanen behoort tot de hoogste ter wereld. Het is rijk aan tannines en kan samentrekkend zijn, vooral als het jong wordt gedronken. De tonen van rood fruit verrassen door hun intensiteit.

Wijngaard

100% Montepulciano d'Abruzzo, dichtheid van 1600 wijnstokken/ha, opbrengst van 80 q/ha, handmatige oogst in dozen in de eerste tien dagen van november.

Wijnmaken

In het rood: maceratie en fermentatie in staal gedurende 16 – 18 dagen met geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 22 – 24 °C. 10 dagen maceratie na de gisting. Spontane FML.

Verfijning

In betonnen tanks, 24 maanden in Franse eikenhouten barriques en daaropvolgende lange rijping op fles. Bewaren bij 14 – 16 °C en bij voorkeur binnen 15 jaar na de oogst consumeren.

Sensorische analyse

Diep robijnrood, consistent. Intens, complex en elegant boeket van rijp rood fruit, kers in alcohol, violet. Tertiaire aroma's van hazelnoten, peper, koffie. Zachte wijn, in evenwicht gehouden door een uitstekende zuurgraad, persistent, met elegante tannines, robuust en krachtig.

Alk 14,5
 

Wijze van serveren  – Laat de wijn na aankomst minimaal 10 dagen rusten. Om alle voordelen ervan te benutten, raden wij aan de fles 1 – 2 uur van tevoren te ontkurken; Serveer het in een groot glas op een temperatuur van 18°C.

Gastronomische Combinaties  – Hij is persistent in de mond en past goed bij rijke en gestructureerde gerechten die lang gekookt zijn (rood vlees, wild, zeer gerijpte kazen) of als meditatiewijn, in een geschikt glas en op de juiste temperatuur en... waarom niet? zelfs met chocolade en een goede sigaar.