Pasetti Diecicoppe Colline Pescaresi

16,45

Excl. BTW: €13,60

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€13,60
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Pasetti
Bestellen
Omschrijving

Productie gebied

De wijngaarden strekken zich uit in de gemeente Castiglione a Casauria op 350 m boven zeeniveau en Pescosansonesco op 550 m boven zeeniveau. De bodem wordt gekenmerkt door een klei-leemmatrix, los, diep, licht hellend, blootgesteld aan het zuidoosten.

Kenmerken van de variëteit

Montepulciano is een inheemse variëteit uit Abruzzo. Als het jong wordt gedronken, kan het samentrekkend zijn vanwege de onrijpe tannines; gesneden met Cabernet Sauvignon blijft het zachter en aangenamer.

Wijngaard

50% Montepulciano d'Abruzzo, 50% Cabernet Sauvignon, dichtheid van 5200 wijnstokken/ha, opbrengst van 120 q/ha, mechanische oogst in de eerste tien dagen van oktober.

Wijnmaken

In rood: maceratie en fermentatie in staal gedurende 6 – 8 dagen met geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 18 – 20 °C. Spontane FML.

Verfijning

In staal en daaropvolgende verfijning in de fles. Bewaren bij 14 – 16 °C en bij voorkeur binnen 24 maanden na de oogst consumeren.

Sensorische analyse

Robijnrood met violette tinten, opent met aroma's van kersen en bramen, maraschino en delicate plantaardige tonen. In de mond is het zeer zacht, evenwichtig en aanhoudend.

​​​​​Alc 13,6°