Oudeskip


OudeSkip is sinds de 16de eeuw vermeld als herkenningspunt op zeekaarten in Zuid Afrika. De Atlantische Oceaan bewaart heel zorgvuldig het mysterie van dit legendarische schip. Zorgvliet Wines produceert de wijnen van Oudeskip uit de Western Cape in Zuid Afrika.


Wijn is een product van de vallei sinds de eerste blanke zich daar vestigde. Wijnstokken werden in 1654 vanuit het Duitse Rijnland naar de eerste commandant van de Kaap, Jan van Riebeeck, gestuurd, maar kwamen verrot aan. Een andere batch, verzonden in het volgende jaar, bleek de wortel en basis te zijn van de wijnindustrie. De eerste wijn werd geproduceerd op 2 februari 1659 en Van Riebeeck schreef vreugdevol in zijn dagboek: Vandaag, lof zij de Heer, werd voor het eerst wijn gemaakt van Kaapse druiven.

Vanaf het begin was het leven moeilijk. Leeuwen en luipaarden zwierven door de bergen en de leefomstandigheden waren primitief. De eerste partijen kregen simpelweg overheidsvoorzieningen, de planten om tijdelijke woningen van te maken en veel aanmoediging. De kolonisten, teruggeworpen op hun eigen vindingrijkheid, moed en vindingrijkheid, creëerden een sterke, onafhankelijke en zelfvoorzienende levensstijl op basis van hun sterke geloof in God en het land.

Banghoek was oorspronkelijk bekend als 'De Bange Hoek' en zo werd het aangegeven op een transportkaart van Zeven Rivieren in het jaar 1704. Niet alleen was het gevaarlijk steil, maar er waren bendes, ontsnapte slaven, leeuwen, luipaarden en andere wilde dieren in het dichte bosgebied. Reizigers waren op hun hoede voor dit gebied omdat velen werden aangevallen door deze dieren en slaven die uit de gevangenis ontsnapten en in de rivier werden gegooid. Blijkbaar vind je vandaag nog luipaarden in deze omliggende bergen.

De weg van Stellenbosch liep oorspronkelijk door Idasvallei over de boerderij Nazareth - tegenwoordig Glen Bourne - naar de top van de nek bij de boerderij Die Hel, wiens naam later Rust en Vrede werd, nu bekend als Kylemore, over Bethlehem en door de Groot Drakenstein.

De eigenaar van Die Hel verdiende zijn inkomen met tolgeld en huisvesting voor boeren die van en naar de Kaap kwamen. Tegenwoordig is Banghoek een trotse subregio van Stellenbosch. Zorgvliet Wijnen is er trots op deel uit te maken van deze geschiedenis.


 
Oudeskip Chardonnay / Colombard (tijdelijk uit stock)

Oudeskip Chardonnay / Colombard (tijdelijk uit stock)

5,95

Witte wijn met Chardonnay,Colombart uit Zuid-Afrika Fris en tropisch wijntje. Geelgoud van kleur......

Oudeskip Chenin Blanc

Oudeskip Chenin Blanc

5,95

Witte wijn met Chenin Blanc uit Zuid-Afrika De Oudeskip Chenin Blanc is een smakelijke wi.....

Oudeskip Mourvédre

Oudeskip Mourvédre

5,95

Rode wijn met Mourvèdre uit Zuid-Afrika De Oudeskip Mourvèdre Reserve is ee.....

Oudeskip Rosé Cinsault

Oudeskip Rosé Cinsault

5,95

Witte wijn met Cinsault uit Zuid-Afrika De Oudeskip Cinsault Rosé is een licht kleurige ros&.....