Old Road Wine Company The Butcher and Cleaver

15,98

Excl. BTW: €13,21

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€13,21
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Old Road Wine Company
Bestellen
Omschrijving
Afgezien van het ruwe uiterlijk wordt het eenvoudige hakmes een instrument van verfijning in de bekwame handen van de ambachtelijke slager. Net zoals de wijnmakers van Old Road Company hun vaardigheden hebben aangescherpt met deze Kaapse blend.

De componenten die worden gebruikt om deze ambachtelijke Cape Blend te maken, zijn Shiraz (60%), Pinotage (30%) en Mourvèdre (10%). 

De Shiraz komt uit Stellenbosch met een paar vaten uit Paarl.
De Pinotage allemaal uit Stellenbosch.  Alle wijngaarden zijn geplant op rijke verweerde granietbodems, die een intensiteit en gelaagde structuur geven. 
De Mourvèdre is een 16 jaar oude bushwijngaard in de Agter Paarl. 

In de kelder krijgt deze blend een uitgebreide behandeling met 14 maanden in eiken vaten (50% nieuwe, de rest in 2deen 3devulling)
Het resultaat is een grote, gedurfde en prachtig expressieve wijn met robuuste aroma's van donkerrood en bramenfruit, en sigarenkistjes met kaneelkruid in de neus.

Een geweldige aanvulling op gegrild rundvlees, schapenvlees of hertenvlees.

“Shiraz schittert in deze spannende combinatie met zijn pittige  rokerigheid en aroma's van rijpe bessen. Pinotage voegt een  onmiskenbare bijdrage toe aan de blend, afgerond met  een vleugje Mourvèdre. Een geweldige aanvulling op gegrild  rundvlees, schapenvlees of hertenvlees. In feite is het een must voor vlees. "
Cf de wijnmaker

Alc 14°

BBQ Selectie