€20,99
Excl. BTW: €17,34
Prijs in spaarpunten: 65
- Excl. BTW:
- €17,34
- Prijs in spaarpunten:
- 65
- Model:
- 75 cl
- Levertijd:
- 3-4 werkdagen
- Spaarpunten:
- 2
- Merk:
- Le Salette
Ripasso is een eeuwenoude wijnbereidingstechniek die al eeuwen in Valpolicella wordt gebruikt, de tweede gisting vindt plaats op de zoete, lokaal gedroogde druiven. Gemaakt met druiven afkomstig van een enkele wijngaard in Valpolicella Classica, genaamd I Progni.
Druivensoorten: 70% Corvina en Corvinone, 30% Rondinella en Oseleta
Wijngaarden: Wijngaarden Valpolicella Classica. Vernoemd naar de I Progni-kreek die door deze wijngaard loopt
Wijnbereiding: Ripasso is een oude techniek voor het maken van wijn in Valpolicella. De eerste gisting is in oktober, de tweede in januari/februari, op de zoete "passito" druiven
Wijnstoktraining: Pergola en Guyot
Rijping: 18 maanden op eikenhouten vaten, 4 maanden op fles. Kan 10 jaar van genoten worden
Koppelen: Risotto met asperges, champignons of pompoen. Lasagne van vlees of groenten, gegrild vlees en oude kazen
Serveertemperatuur: 18°C
Best een uur van tevoren openen