Omschrijving
Nero d'Avola Efebo van het wijnhuis La Valle della Luna uit Sicilia, Alc 14.5 °
DRUIVENRAS: Nero D'Avola bio 100%
BODEM: Klei- Kalksteen
TEELMETHODE: Guyot
VINIFICATIE: Druivenmaceratieperiode : 8-10 dagen bij een temperatuur van 26°. Periodieken delestage en malolactische gisting
OUDER WORDEN: Enkele maanden in stalen tanks en een zorgvuldige micro-oxygenatie om de imposante tannine ondersteuning te verzachten
WIJN PROEFNOTITIES: De Robijnrode kleur introduceert tonen van kersen. Tannines zijn zoet en elegant
DRUIVENRAS: Nero D'Avola bio 100%
BODEM: Klei- Kalksteen
TEELMETHODE: Guyot
VINIFICATIE: Druivenmaceratieperiode : 8-10 dagen bij een temperatuur van 26°. Periodieken delestage en malolactische gisting
OUDER WORDEN: Enkele maanden in stalen tanks en een zorgvuldige micro-oxygenatie om de imposante tannine ondersteuning te verzachten
WIJN PROEFNOTITIES: De Robijnrode kleur introduceert tonen van kersen. Tannines zijn zoet en elegant