Giulio Cocchi Totocorde Brut

29,75

Excl. BTW: €24,59

Prijs in spaarpunten: 90

Excl. BTW:
€24,59
Prijs in spaarpunten:
90
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Cocchi
Bestellen

Het minimum te bestellen aantal is 6

Omschrijving
Totocorde Brut van het wijnhuis Giulio Cocchi uit Piemonte
Alc °11,5

Alta Langa DOCG Brut Millésimé
Met zijn TOTOCORDE combineert Cocchi de uitdrukking van de eeuwenoude traditie van de Piemontese Metodo Classico met de structuur en kracht van de druiven die in de Alta Langa worden verbouwd.
TOTOCORDE is ons kenmerkende label in de Alta Langa DOCG-appellatie.

Het is een klassieke cuvée van Pinot Noir en Chardonnay druiven.
De kwaliteit komt van onberispelijke druiven, de expertise in de productie van mousserende wijn en de lange fermentatie, minstens 48 maanden in onze historische kelders.

80% Pinot Noir
20% Chardonnay
Druiven worden met de hand geplukt in kleine manden.

 
De mostopbrengst is laag: 4500 kg druiven in de wijnpersen maken 2650 liter Pinot Noir-most of 2800 liter Chardonnay-most.
De eerste fermentatie vindt plaats in stalen vaten gedurende bijna drie weken. Aan het einde van deze periode wordt de wijn afgekoeld om sedimenten te laten bezinken.
De cuvée wordt in de late winter geassembleerd door Pinot Noir en Chardonnay te combineren, allemaal afkomstig van dezelfde oogst.
Het schuimen vindt plaats in opgestapelde flessen en eindigt na vier jaar rijping op een frisse en donkere plaats. Gedurende deze lange periode ontwikkelen en ontsluieren bijzondere, waardevolle personages.
Het remuageproces wordt met de hand gedaan op houten A-vormige rekken (de pupitres ) met ijsdisgorgement ( dégorgement à la glace ).
Een kleine dosis likeur d'expedition met 8 gram suiker wordt toegevoegd om een ​​uitgebalanceerde brut te perfectioneren.

 
Zeer breed aromatisch spectrum neigend naar hints van gekonfijte citrusvruchten. Mondgevoel is zeer rijk aan materie en volume en sappig zoals typisch voor Alta Langa, met dezelfde citrustonen en aroma's die waarneembaar zijn in de neus.