De Toren The Black Lion (uitverkocht)

245,00

Excl. BTW: €202,48

Prijs in spaarpunten: 700

Excl. BTW:
€202,48
Prijs in spaarpunten:
700
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
25
Merk:
De Toren
Bestellen
Omschrijving
WERELDTOP !

De Toren Black Lion is de meest geprezen Syrah ter wereld. Gemaakt van de oeroude bodems van Afrika uit speciaal geselecteerde wijnstokken en met de hand verzorgd met individuele aandacht per wijnrank. Een internationale wijn om trots op te zijn. Er worden slechts enkele honderden flessen geproduceerd. Best dat u even informeert voor u bestelt: 0488701182

The Black Lion is het erfstuk van jarenlang wijnmaken in De Toren's voortdurende zoektocht naar perfectie. 

Het culmineert in de enorme vaardigheid, toewijding en diepgaande passie van ons wijnbereidingsteam. 

De meest recente vintage van deze uitzonderlijk exclusieve Shiraz, The Black Lion, is nog rijker, brutaler en eleganter dan voorheen, met het meest luxueuze mondgevoel. Het is anders dan alles wat je ooit hebt geproefd. Gefermenteerd en gerijpt in 200% nieuwe Franse eik, elk van de slechts 1392 flessen, is individueel geëtiketteerd en met de hand genummerd. 

De exclusieve The Black Lion Shiraz wordt gepresenteerd in een prachtige, handgemaakte zwarte houten kist, vergezeld van de iconische sleutel die de veilige bewaring van dit zeldzame verzamelobject garandeert met een verouderingspotentieel van meer dan 40 jaar. 

Infra-Red Aerial Imaging wordt gebruikt om specifieke wijnstokken te identificeren, die vervolgens worden gebruikt om slechts vier met de hand gemanicuurde trossen per enkele wijnstok te telen. Elk van deze trossen krijgt individuele aandacht en zeer specifieke verzorging tijdens het rijpingsproces. Hierna worden de druiven met de hand geoogst en ontsteeld door de zachtste handen van een zeer select team. 

The Black Lion is het resultaat van de meesterlijke alchemie van deze met de hand geselecteerde druiven uit drie specifiek geselecteerde terroirs om de brute kracht van Swartland te combineren met de onbetwistbare elegantie van de Helderberg- en Polkadraai-gebieden in Stellenbosch. Dit, samen met de buitengewone toewijding en expertise die is geïnvesteerd in het maken van deze unieke Shiraz, is het bewijs van de stamboom van het grote investeringspotentieel van deze creatie. 

Geprezen als de 'meest krachtige en luxueuze Shiraz ooit gemaakt in Zuid-Afrika', de onvergelijkbare The Black Lion is het resultaat van de meesterlijke alchemie van met de hand gekozen fruit. De nauwgezette gedachte en aandacht voor detail die in ons vinificatieproces is gestopt, wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijn. 

Het is niet zomaar een wijn, het is een wijn gemaakt met passie. Een liefdeswerk. Proefnotities: Deze weelderige, volle Shiraz toont de prachtige extractie van de vintage uit 2018 met een dieprode kleur. 

Het aroma presenteert immens fruit dat vergezeld gaat van een mozaïek van houtcomponenten. Deze smaken worden uitgesproken op het pallet, samen met een vleugje zoete specerijen. De fijnkorrelige, fluweelzachte tannines zijn zeer goed geïntegreerd en vormen een voortreffelijke nasmaak. 

Druivensoort: 100% Shiraz

Serveersuggestie: Het wordt aanbevolen om deze wijn op deze optimale temperatuur (15-18 ° C) te serveren. 


James Geldenhuys, Vivino Wine Lover, deelt zijn mening over The Black Lion ... “Kan het niet helpen om het eens te zijn met 5 sterren. Ik ben geen Shiraz-fan, maar als alle Shiraz zo smaken, drink ik Shiraz de hele dag en de hele nacht. Dit is het soort fles dat je bijna niet wilt delen. "