De Krans Touriga Nacional

12,59

Excl. BTW: €10,41

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,41
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
De Krans
Bestellen
Omschrijving

Volle, evenwichtige wijn met complexe smaken van kersensigaar en viooltjes, met een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en een zachte tannine.

Wijnmaker:  Christoff de Wet
Appellatie:  Calitzdorp
Druivensoort:  Touriga Nacional

Wijngaarden
Calitzdorp staat bekend om zijn kwaliteitswijnen en portwijnen gemaakt van Portugese druivenrassen. De Krans plantte zijn eerste Touriga Nacional-wijngaard in 1994 en maakte in 2000 de eerste cépagewijn in Zuid-Afrika. Het continentale klimaat van Calitzdorp lijkt op het droge, hete klimaat van de Douro-vallei in Portugal, waar deze wijnstokken vandaan komen. Geplant in ondiepe Karoo-kleigronden met oost-west gerichte rijen en micro-irrigatie, gedijen deze wijnstokken onder de hete, droge Karoo-zon om bessen van wereldklassekwaliteit te produceren.

Wijnmaken

Met de hand geoogst . De trossen werden ontsteeld, geplet en snel gekoeld in een open vergister. Druiven werden geënt met geselecteerde gisten om de fermentatie te starten. Vervolgens werden de schillen geperst en liet de wijn een malolactische gisting ondergaan voordat hij in  Franse eikenhouten vaten met de 4e en 5e vulling werd geplaatst voor rijping in deze vaten gedurende 12 maanden .

Opmerkingen van de wijnmaker

Kleur:  Mooi donker pruimrood.
Bouquet:  Complexe neus van donkere bessen, viooltjes en cacao. Zoete donkere kersen, pruimen, witte peper en geroosterd eikenhout.
Smaak: Volle, evenwichtige wijn met complexe smaken van zwarte stroming, gedroogde pruimen, kersensigaar en viooltjes, met een aanhoudende nasmaak van pure chocolade en een zachte tannine.

Foodpairing:  Bijzondererode variëteit die zich leent voor geweldige foodpairing. Past goed bij herten- en struisvogelsteaks, geroosterde lamsschenkel en springbokcarpaccio.

Alcohol: 13,50%