De Krans Cape Vintage

15,34

Excl. BTW: €12,68

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€12,68
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
De Krans
Bestellen
Omschrijving

Port Style wine ! 18,5° alc

Volle en rijke smaken vullen het gehemelte met verleidelijk rood fruit, gedroogde pruimen, cacao en kruiden.
Rijpe tannines en evenwichtige zuurgraad gecombineerd met goed geïntegreerde alcohol en een aanhoudende afdronk.

Wijnmaker:  Christoff de Wet
Appellatie:  Calitzdorp
Druivensoort:  Touriga Nacional, Tinta Barocca, Tinta Amarella, Tinta Roriz, Souzoa

Wijngaarden

Portugese variëteiten werden eind jaren zeventig in Calitzdorp geplant, waarbij Tinta Barocca de eerste was die zijn weg naar de Klein Karoo vond. Nu staat Calitzdorp bekend als de havenhoofdstad van Zuid-Afrika, waarbij deze variëteiten voorop lopen. Dertig jaar oude wijnstokken worden geplant in ondiep Karoo-zand/klei op de Buffelsvlei. De wijnstokken zijn voorzien van traliewerk en micro-geïrrigeerd.

Wijnmaken

Geselecteerde blokken worden midden tot eind februari om 26o Balling met de hand geplukt. De trossen worden ontsteeld, geplet en snel gekoeld in een open vergister. De druiven blijven spontaan gisten. Later worden de schillen geperst, het sap gescheiden en bij het gewenste suikerniveau wordt de gisting gestopt door alcohol aan het sap toe te voegen. De wijn verblijft 12 maanden in betonnen tanks voordat hij nog eens 10 maanden rijpt in kleine vaten van 300 liter van 30 tot 40 jaar oud.

Opmerkingen van de wijnmaker

Kleur:  Rijk, diep, bijna inktzwart paarsrood.

Boeket:  Mooie aromatische neus van viooltjes, rode bessen, vanille en pure chocolade

Smaak:  Volle en rijke smaken vullen het gehemelte met verleidelijk rood fruit, gedroogde pruimen, cacao en kruiden. Rijpe tannines en evenwichtige zuurgraad gecombineerd met goed geïntegreerde alcohol en een aanhoudende afdronk.

Foodpairing:  De perfecte partner voor de meeste gebakken desserts of geserveerd als saus over ijs. Lekker op zichzelf of met goed gerijpte kaas.

Alcohol: 18,50%