De Krans A Twist of Fate

11,29

Excl. BTW: €9,33

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€9,33
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
De Krans
Bestellen
Omschrijving

Drinkbare rode bessen en kruiden. Zachte tannines en goed geïntegreerde zuurgraad.

Winemaker: Christoff de Wet
Appellation: Calitzdorp
Grape varietal: Tinta Barocca, Tinta Amarela

Wijngaarden

Tinta Barocca was de eerste Portugese druif die in 1973 zijn weg naar de Klein Karoo vond. Dit was echter nooit gepland omdat de familie Nel eigenlijk Shiraz wilde planten. Hetzelfde gebeurde met de Tinta Amarela, die in 2004 werd geplant en dacht dat het Tinta Roriz was. Deze wijnstokken, die door een simpele speling van het lot hun weg naar Calitzdorp hebben gevonden, zijn al jaren van vitaal belang voor het succesverhaal van Calitzdorp port en droge tafelwijnen.

Wijnmaken

Tinta Barocca en Tinta Amarela werden begin februari samen geoogst met een suikergehalte van 23,5 Balling. De trossen werden ontsteeld, geplet en snel gekoeld in een open vergister. De bessen werden vervolgens onaangeroerd gelaten om een ​​natuurlijke gisting op gang te brengen. Zodra de fermentatie aan de gang was, werd het vrijlopende sap uit de open fermentor afgevoerd en koel gefermenteerd bij 15-18 o  C in tanks. Na de gisting onderging de wijn een malolactische gisting in tanks.

Opmerkingen van de wijnmaker

Kleur:  Prachtig helder kersenrood.

Bouquet:  Zoete aardbei, rode kersen en frambozen vullen het glas, met complexe onderliggende smaken van kruiden en kruidnagel.

Smaak:  Drinkbare rode bessen en hartige mineraliteit waarbij de frisse zuurgraad goed geïntegreerd is.

Foodpairing:  Je volgende favoriete wijn voor een braai. Deze fruitige en toch elegante wijn is veelzijdig en geschikt voor elke
gelegenheid. Als “twist” licht gekoeld genieten van de perfecte zomerse rode wijn.

Alcohol: 13,07%